Meral Akşener Çankırı'da

Meral Akşener Çankırı'da

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin il binasının açılışını gerçekleştirmek için Çankırı'ya geldi.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Kırıkkale'nin ardından karayolu ile Çankırı'ya geçti. Burada partisinin il başkanlığı binasının açılışına katılan Akşener, önce toplanan kalabalığa seslendi. Akşener, Türkiye'de birinci problemin 'genç işsizlik' olduğunu söyleyerek, "Yani annelerin, babaların en büyük derdi hiç değilse biz bir şekilde hayatımızı sürdürüyoruz ama çocuklarımız işsiz. Ağırlıklı olarak 4 yıllık üniversite mezunları olduğu şehirlerden bahsediyoruz. Her şehirde bir üniversite var ama orada üniversitenin kurulduğu şehirde o çocuğun girip çalışabileceği bir sanayi yok. Biz bunun sebebini biliyoruz. Bunun sebebi sanayisizleşme. İkincisi tarım. Tarım çöktü bu ülkede. Mazotu kaça kullanıyor çiftçimiz, 5 lira. Peki ABD çiftçisi kaça kullanıyor,1.5 lira. Çiftçiyi bitirdin kardeşim, hayvancılığı bitirdin" dedi.

'UYAP'I KAPTIRMIŞLAR'
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, "Cumhuriyet tarihinin en büyük reformlarını gerçekleştirdik. Ama bir şeyi gerçekleştiremedik. Maalesef UYAP gibi çok önemli teknolojiyi, bu da bir özeleştiridir, FETÖ'cülere kaptırdık. Bu ağ orayı kendi sinsi emelleri için çok acımasız kullandılar. Oradan en büyük zulmü icra ettiler" sözünü hatırlatan Akşener, "Bir siyasetçiyi düşünün ki önüne gelen aldatıyor. Bu sabah yeni bir açıklama, özeleştiri yapıyor. 'Yine ne oldu' dedim. Meğerse UYAP'ı kaptırmışlar. Şimdi bu UYAP FETÖ'cüler tarafından ele geçirilmiş. Orası da kaptırılmış. Şimdi bu UYAP üzerinden düşen hakimlerle yapılan mahkemelerin sonuçları nedir? Siz bu milletle dalgamı geçiyorsunuz? Bıktırdınız bizi ya düşün artık yakamızdan" dedi.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın 'Mor Beyin' uygulamasıyla 11 bin 480 kişinin telefonuna iradesi dışında ByLock'a yönlendirdiği açıklaması üzerinden Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı eleştiren Akşener, "1.5 yıldır bu insanlar hapis yatıyor. Bu insanların 1.5 yılını ne ile ödeyeceksin? Bu MİT ne iş yapar?" dedi. Akşener, konuşmasının ardından partisinin il başkanlığının açılışını gerçekleştirdi.

aksener-dua-cankiri-resim-01.jpg

CHP VE HDP İDDİALARINA SERT YANIT
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Çankırı'da partisinin il binasının açılışının ardından gazetecilerin sorularını cevapladı. Siyasetin nezaketini kaybettiğini aktaran Akşener, MHP Lideri Devlet Bahçeli ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın işbirliği yapmasını saygıyla karşıladığını söyledi. Partisinin CHP ve HDP ile yan yana geldiği iddialarına sert yanıt veren Akşener, "İYİ Parti'yi CHP ve HDP ile yan yana getirme çabasını çirkin, saygısız ve çok ayıp buluyorum. Bugüne kadar İYİ Parti Genel Başkanı olarak benim ağzımdan bir siyasi partinin aldığı karara yönelik akıl fikir verecek bir cümle çıkmadı. Sayın Bahçeli bize akıl verme mevkiinde değil. Dolayısıyla o bir karar vermiştir ona saygı duyuyoruz, hayırlı olsun" dedi.

DEMOKRAT PARTİ VE SAADET PARTİSİ İLE İTTİFAK MESAJI
Akşener, Demokrat Parti ve Saadet Partisi ile ittifak yapabileceklerini de dile getirerek, "Bizim ne yapacağımıza başkası karışamaz. Biz Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde parti adına aday göstereceğiz. Arkadaşlarımız beni istiyorlar, ben de buna 'Evet' diyorum. İttifak yaparak seçime gitmeyeceğiz. İttifak ile ilgili düşünsek düşünsek Demokrat Parti ve Saadet Partisi'yle yan yana gelmeyi düşünürüz. Bir görüşmemiz de yok bu anlamda. Dolayısıyla ne CHP ne de diğer partiyle birlikte seçime gitme gibi bir birlikteliğimiz olamaz" diye konuştu.

Akşener ayrıca, 15 Temmuz 2018'de erken seçim olacağına yönelik öngörüsünü bir kez daha tekrarladı.

meral-aksener-cetin-kapdan-resim-01.jpg

cankiri-meral-aksener-resim-01.jpg

cankiri-iyi-parti-meral-resim-01.jpg

dtmwcjixcamwqsa.jpg

dtmwbxswaaazmtw.jpg

dtmwbv2xuaagkcu.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler