Meral Akşener’den seçim tarihiyle ilgili açıklama

İYİ Parti lideri Meral Akşener, Diyarbakır’da depremzedeleri ziyaret etti. Akşener, seçimlerin zamanında yapılıp yapılmayacağına yönelik soruya da yanıt verdi.

İYİ Parti lideri Meral Akşener, depremin vurduğu iller arasında yer alan Diyarbakır'a ziyarette bulundu. Akşener, depremde hayatını kaybeden Zülfü Bulut ve Sakine Bulut’un ailesine başsağlığı ziyaretinde bulundu.

Akşener, depremzede çocukların eğitim durumları hakkında bilgi alarak, "Ekonomik durumu iyi olan yerlerin akranlarıyla aynı şehrin, aynı apartmanın içinde bile, ekonomik durumu kötü olan ailelerin çocuklarıyla rekabet ortadan kalktı" dedi.


“ÜNİVERSİTE KARARINDAN DERHAL VAZGEÇİN”

Depremde hayatını kaybeden vatandaşlar için dua okuyan Akşener, "Sayın Erdoğan’a sesleniyorum; derhal bu karardan vazgeçin. Üniversite öğrencilerinin üniversitede eğitim görmelerinin önünü açın. Diyarbakır'dan sesleniyorum, bizim aile mahremiyetimize 6 kişilik 10 kişilik yurt odasına sığdırmak doğru değildir. Erkek, kız yurdu ayrıdır. Böyle bir şey olamaz. KYK yurtlarındaki aileler kalamaz zaten kalmıyorlar. Aile mahremiyetine uygun değildir. Depremzedelerin KYK yurtlarına yerleştirilmesinden vazgeçilmesi lazım." dedi.

"SEÇİLMİŞLERİN KARŞISINDA ATANMIŞLARIN TALİMATLARINDAN BIKTIK"

"Üniversitelere olan alerjiyi ben anlamadım" diyen Akşener şöyle devam etti:

"YÖK başkanı bir talimat verdi asla yüz yüze eğitim olmayacak. Sorunun biri şu; pilotluk eğitimi gören öğrencinin pratik yapması gerekiyor. Bunu nasıl yapacak? İkinci olarak rektörlere yanlış talimat veren bir YÖK başkanından bahsediyorum. Derhal bu karardan vazgeçin! Üniversite öğrencilerinin üniversitede eğitim görmelerinin önünü açın. Seçilmişlerin karşısında atanmışların talimatlarından bıktık. Çok büyük deprem yaşadık. Çok kaybımız, yaralımız var. Siyasetin veli nimeti seçmendir. Depremle ilgili yaptığımız çalışmalarımızın öznesi vatandaşlarımız ve sizlersiniz. Ben ve arkadaşlarım halen sahada çalışıyoruz. Diyarbakır’da şikâyetleri dinledim, olması gerekenleri öğrendim."

"EKSİKLİKLERİN BİR KISMINI ÇÖZECEĞİZ"

Pandemi sürecinde yüz yüze eğitim yapılamadığını, şu anda deprem nedeniyle çocukların tablet eksiği olduğunu belirten Akşener, "Bazı eksiklikler var. Bir kısmını biz çözeceğiz, bir kısmının da çözülmesini sağlayacağız" dedi. Akşener daha sonra İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı ve eski Devlet Bakanı Salim Ensarioğlu'nun depremde hayatını kaybeden yeğeni Engin, eşi Nupelda ve çocukları Ali İmran Ensarioğlu'nun yakınlarını da ziyaret ederek başsağlığı dileklerinde bulundu.

ÇADIRKENTLERİ ZİYARET ETTİ

Akşener, Diyarbakır’da çadır alanlarını da ziyaret etti. Çadırkentteki ailelerin dertlerini dinleyen Akşener, çadır alanında boya yapan çocukların yanına oturarak sohbet etti, onlara meyve suyu ikram etti.

Kendisinin ve eşinin işsiz olduğunu söyleyen bir depremzede ise, "Ben kiracıyım, kimse bana hiçbir yardımda bulunmadı. Aile Destek Yardımları bana çıkmadı. Hiçbir yerden yardım alamıyorum. Ayağımda platin var, hastaneye gidiyorum rapor vermiyorlar." diyerek dert yandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler