Mersin ve Adana HDP binalarında patlama

Mersin ve Adana HDP binalarında patlama

Adana ve Mersin HDP il teşkilat binalarında patlama meydana geldi. İlk bilgilere göre yaralılar var.

Mersin’de Halkların Demokratik Partisi (HDP) il teşkilatının bulunduğunu binadan büyük bir patlama sesinin duyulduğu bildirildi. Aynı dakikalarda Adana HDP İl Başkanlığının bulunduğu 3 katlı binanın ikinci katında da patlama meydana geldi.

İlk bilgilere göre yaralılar var. 

ÇİÇEK VAZOSUNDA BOMBA
Mersin HDP İl Teşkilatı'na dün akşam kargoyla bir çiçek getirilmiş. Sabah parti çalışanları geldiklerinde kargoyu kapıda bulmuşlar. Bir dinleme cihazı olabileceği düşüncesiyle çiçeği terasa koymuşlar. Terasa konduktan 3 dakika sonra da patlama olmuş. Bu sırada parti binasında 3 görevli varmış. Görevlilerin çiçeği terasa bırakması faciayı önlemiş.

Mersin Emniyet Müdürü Rahmi Baştuğ, olay yerine gelerek incelemelerde bulundu. CHP Mersin Milletvekili adayı Fikri Sağlar ile birlikte kendisi ile konuştuk. İncelemenin sürdüğünü belirten Baştuğ, ölüm ve yaralı olmamasından dolayı sevindiklerini ve olayı araştırdıklarını söyledi. Baştuğ, bunun ötesinde şu anda bir şey söyleyemeyeceklerini belirtti.

Akdeniz Belediye Başkanı Fazıl Türk de binanın içinde inceleme yaptıktan sonra kapıda bekleyen gazeteci ve partililere bir açıklama yaptı. Türk, bunun bir provokasyon olduğunu belirtti, faillerin bulunması için çağrı yaptı ve toplumu sakin olmaya davet etti. Kendisine geçmiş olsun dileğini ileten Fikri Sağlar da hükümetin bu olayı aydınlığa kavuşturmasını istedi ve barış ortamını bozmak isteyenlerin amacına ulaşamayacağını vurguladı.

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş bugün Mersin Tevfik Sırrı Gür Stadı yanındaki alanda miting yapacaktı.  

adana-hdp-patlama-resim-05.jpg

hdp-adana-binasi-patlama-resim-05.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler