Meteorolojiden kar uyarısı

Meteorolojiden kar uyarısı

Meteoroloji özelikle iç bölgelerde aralarında Çankırı'nın da olduğu bazı iller için kar yağışı uyarısında bulundu.

Yapılan son değerlendirmelere göre; Marmara'nın doğusu, Güney ve İç Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu'nun batısı, Batı Karadeniz ile zamanla Orta ve Doğu Akdeniz, Orta Karadeniz, Kırşehir, Nevşehir, Aksaray ve Yozgat çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

AKŞAM SAATLERİNDE KAR YAĞIŞINA DİKKAT!
Genellikle yağmur ve sağanak, sabah ilk saatler ile akşam saatlerinden sonra iç bölgelerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde görülecek yağışların, sabah saatlerinde Muğla, Denizli, Aydın ve Antalya çevrelerinde, öğleden sonra ve akşam saatlerinde Antalya'nın doğusu, Bolu, Kastamonu, Sinop, Çankırı, Çorum, Ankara, Kırıkkale ve Kırşehir çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.
 
HAVA SICAKLIĞI: Marmara'da rüzgarın karayele dönmesiyle birlikte 1 ila 3 derece azalacağı, Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları ile İç Anadolu'nun doğusunda lodosla birlikte 3 ila 5 derece artacağı, diğer yerlerde önemli bir değişikliğin olmayacağı tahmin ediliyor.
 
RÜZGAR: Genellikle güney ve güneybatı (lodos), Marmara'da kuzeybatı yönlerden hafif, arasıra orta kuvvette, Güney Ege'nin güneyi ile Batı Akdeniz'de kuvvetli (40-60 km saat) esmesi bekleniyor.
 
METEOROLOJİ'DEN UYARILAR
KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların sabah saatlerinde Muğla, Denizli, Aydın ve Antalya çevrelerinde, öğleden sonra ve akşam saatlerinde Antalya'nın doğusu, Bolu, Kastamonu, Sinop, Çankırı, Çorum, Ankara, Kırıkkale ve Kırşehir çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (yerel su baskını, yıldırım, deniz ve kara ulaşımında aksamalar vb.) ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir.
 
KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI: Rüzgarın güney ve güneybatı (lodos) yönlerden Güney Ege'nin güneyi ile Batı Akdeniz'de kuvvetli (40-60 km/saat) esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir.
 
BUZLANMA VE DON OLAYI UYARISI: Bu sabah ve gece saatlerinde doğu bölgelerde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis görülmesi beklendiğinden başta sürücüler olmak üzere ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir.
 
BÖLGELERİMİZDE HAVA
MARMARA: Parçalı ve çok bulutlu, bölgenin doğusunun (Kocaeli, Sakarya, Yalova, Bursa, Bilecik, Balıkesir'in doğusu ile sabah ilk saatlerde İstanbul'un Anadolu yakası) aralıklı yağmur ve sağanak, sabah ilk saatler ve akşam saatlerinden sonra Bilecik çevrelerinin karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.
 
EGE: Parçalı ve çok bulutlu, güney ve iç kesimlerinin (Kütahya, Uşak, Denizli, Afyonkarahisar, Aydın, Muğla ile sabah ilk saatlerde Manisa'nın doğusu) aralıklı yağmur ve sağanak, sabah ilk saatler ile akşam saatlerinden sonra Kütahya ve Afyonkarahisar çevrelerinin karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; sabah saatlerinde Aydın, Muğla ve Denizli çevrelerinde yerel olmak üzere kuvvetli (20-50 kg/metrekare) olması bekleniyor. Rüzgarın; Güney Ege'nin güneyinde güney ve güneybatı (Lodos) yönlerden kuvvetli (40-60 km/saat) esmesi bekleniyor.
 
AKDENİZ: Parçalı çok bulutlu, batısı ve zamanla Mersin çevreleri ile gece saatlerinde Doğu Akdeniz bölümünün aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak, sabah ilk saatler ile gece saatlerinde Göller Yöresi'nin yükseklerinin karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Batı Akdeniz kıyılarında kuvvetli (20-50 kg/metrekare) olması bekleniyor. Rüzgarın; batısında güney ve güneybatı (lodos) yönlerden kuvvetli (40-60 km/saat) esmesi bekleniyor.
 
İÇ ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, sabah kuzeybatısının, öğle saatlerinden itibaren batısının yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Genellikle yağmur ve sağanak, sabah ilk saatlerde kuzeybatısında, akşam saatlerinden sonra batısında karla karışık yağmur ve kar şeklinde görülecek yağışların, öğleden sonra ve akşam saatlerinde Ankara, Çankırı, Kırıkkale ve Kırşehir çevrelerinde yerel olarak kuvvetli (20-25 kg/metrekare) olması bekleniyor.
 
BATI KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, batısı ile zamanla bölge genelinin aralıklı yağmur ve sağanak, sabah ilk saatler ile akşam saatlerinden sonra iç kesimlerinin karla karışık yağmur ve kar yağışlı olacağı tahmin ediliyor. Yağışların öğleden sonra ve akşam saatlerinde Bolu, Kastamonu, Karabük ve Sinop çevrelerinde yerel olarak kuvvetli (20-25 kg/metrekare) olması bekleniyor.
 
ORTA ve DOĞU KARADENİZ: Parçalı zamanla çok bulutlu, akşam saatlerinden itibaren Orta Karadeniz bölümünün yağmur ve sağanak, gece iç kesimlerinin karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; akşam saatlerinde Çorum ve Merzifon çevrelerinde yerel olarak kuvvetli (20-25 kg/metrekare) olması bekleniyor.
 
DOĞU ANADOLU: Parçalı, sabah saatlerinde doğusunun çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Bu sabah ve gece saatlerinde bölgenin kuzey ve doğu kesimlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis görülmesi bekleniyor.
 
GÜNEYDOĞU ANADOLU: Parçalı bulutlu, sabah saatlerinde Batman ve Siirt çevrelerinin yer yer sisli geçeceği tahmin ediliyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler