Meteorolojiden kritik uyarı!

Meteoroloji'den kritik uyarı!

Çankırı'yı, bu akşamdan itibaren hafta sonuna kadar yağışlı günler bekliyor.

İstanbul'un bazı ilçelerinde yağmur etkili olmaya başladı. Yağmur nedeniyle trafikti sıkışıklıklar meydana geldi. Vatandaşların yağmura hazırlıklı olduğu ve şemsiyeleriyle dışarı çıktığı görüldü. Yağmur nedeniyle yol kenarında oluşan su birikintileri vatandaşlara zor anlar yaşattı.  Yağmurun bu akşam saatlerinde şiddetini artırması bekleniyor.

SICAKLIKLAR 12 DERECE AZALACAK
 
Tüm yurtta mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklığının; bugün yurdun kuzeybatı kesimlerinde, yarın yurdun kuzey, iç ve batı bölgelerinde, hafta sonunda ise doğu bölgelerimizde 6 ila 12 derece azalarak, mevsim normalleri civarında ve yer yer altında seyredeceği tahmin ediliyor.
 
İŞTE KUVVETLİ YAĞIŞ BEKLENEN BÖLGELER!
 
Bugün Marmara, Ege, İç Anadolu’nun kuzeybatısı, Batı ve Orta Karadeniz ile akşam saatlerinden sonra Batı Akdeniz bölgelerinde görülecek sağanak ve gök gürültülü sağanak şeklindeki yağışların; Marmara’nın doğusu ile Batı ve Orta Karadeniz kıyılarında kuvvetli olacağı tahmin ediliyor.
 
Yarın, Marmara’nın güney ve doğusu, Ege, Akdeniz, İç Anadolu ve Karadeniz bölgelerinde görülecek sağanak ve gök gürültülü sağanak şeklindeki yağışların Antalya’nın doğu kesimleri ile Mersin ve Adana çevreleri başta olmak üzere Akdeniz bölge genelinde çok kuvvetli ve şiddetli, İç Anadolu’nun güney ve doğusu, Orta Karadeniz ile Giresun ve Afyonkarahisar çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.
 
Cuma günü ve hafta sonunda serin ve yağışlı havanın doğuya doğru hareket ederek iç ve doğu bölgelerimizde etkili olmaya devam edeceği ve batı bölgelerimizde etkisini kaybedeceği bekleniyor.
 
METEOROLOJİ UYARDI
 
Meteoroloji'nin internet sitesinden yapılan açıklamaya göre, bugün ve yarın ani ve hissedilir sıcaklık düşüşü ile kuvvetli yağış ve fırtınanın oluşturabileceği olumsuzluklara (ani sel, su baskını, yıldırım, ağaç ve direklerin devrilmesi, ulaşımda aksama, vb.) karşı vatandaşların ve ilgililerin dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir.
 
ÇANKIRI, YAĞIŞ ETKİSİNDE
Çankırı'da bugün gün ortasında sıcaklık zaman zaman 20 derece dolaylarında olurken hava sıcaklığı akşam saatlerinde 12 derece birden azalarak 8 dereceye kadar düşecek ve yağış başlayacak.
 
Bölgedeki yağışların yarın (perşembe) ve cuma-cumartesi günleri süreceği, hava sıcaklığının da 11-12 derece dolaylarında olacağı kaydedildi. Yetkililer vatandaşları aşırı yağışlar nedeniyle dikkatli ve tedbirli olmaları konusunda uyardı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler