Metro çukurunda cansız bedene ulaşıldı

Metro çukurunda cansız bedene ulaşıldı

Çukura düşerek can veren kişinin 2 gün önce TBMM'de işe başlayan Kadir Sevim olduğu öğrenildi.

Ankara’da, altında metro çalışmaları yapılan Genelkurmay Kavşağı önünde dün sabah göçük meydana geldi. Çukura bir kişinin düştüğü ihbarı üzerine, bölgeye AKUT, sivil savunma ve itfaiye ekipleri sevk edilerek arama kurtarma çalışması başlatıldı. MOBESE kameraları incelenmesi üzerine ihbar daha da güçlendi.

Metro inşaatında oldu
 
İlk müdahale sırasında çukurun yola doğru genişlemesi nedeniyle kısa süreli panik yaşanırken, bir uzman, halat ve gece görüş kamerasıyla göçüğe indi. Ancak göçüğe düştüğü iddia edilen kişiye ulaşılamadı. Kurtarma çalışması ve göçük tehlikesi nedeniyle yol ulaşıma kapatıldı, trafik kilitlendi. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı’nın yazılı açıklamasında ise şöyle denildi:
 
Meclis çalışanı düştü
 
“Devir alınan Kızılay-Çayyolu Metro inşaatında, sabah saat 06.50’de Hava Kuvvetleri Komutanlığı önünde 2 metrelik çöküntü meydana gelmiştir. Göçüğün büyümemesi için önlemler alınmıştır.” Metro çukuruna düşen kişinin 2 gün önce Meclis’te işe başlayan Kadir Sevim olduğu belirlendi.
 
Balçıkla sürüklendi
 
Sevim’in cesedi, yaklaşık 15 saatlik çalışmanın ardından bulundu. Cesede, Milli Eğitim Bakanlığı yakınında devam eden metro çalışması alanında ulaşıldı. Cesedin, balçıkla yaklaşık 1 kilometre sürüklendiği belirtildi.
 
Yolda kazı çalışması
 
DERİNLİĞİ tam olarak netleştirilemeyen ve her an çökme tehlikesi olan çukurla ilgili ekiplerin ilk müdahalesi, olaydan iki saat sonra gerçekleşebildi. Çukurun suyla dolu olması nedeniyle önce tahliye çalışması yapan ekipler, daha sonra yolda kazı çalışması başlattı. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler