Meydan dersane mağdurlarıyla dolu

Meydan dersane mağdurlarıyla dolu

Faaliyetini sonlandıran dersaneden hizmet alan ve alamayan öğrenci velileri, ödemiş oldukları senetleri bir kez daha ödemeyle karşı karşıya.

Çankırı’da uzun yıllardır faaliyet gösteren Birey dersanesinin faaliyetini sonlandırması ile birlikte yaşanan bazı olaylar birçok öğrenci velisini zor durumda bıraktı.

Haber merkezimizin elde ettiği bilgilere göre Atatürk Bulvarı üzerinde faaliyet gösteren Çankırı Birey Dersanesinin faaliyetlerini sonlandırması ile birlikte, öğrenci velilerinin çocuklarının öğrenim bedelli olarak dersane yönetimine verdikleri senetler, bugünlerde birçok öğrenci velisinin başını ağrıtır boyutlarda.

Çocuğunu 2007, 2008 ve 2009 yıllarında adı geçen dersaneye kayıt ettiren velinin, o günlerde verdiği senetleri, borcunu ödemiş olmasına rağmen geriye almaması, ödenmiş senetlerin bugün üçüncü şahıslarca yapılan “ödeme takibi” ile karşı karşıya kalmasına sebebiyet vermekte.

Bunun yanı sıra yeni kayıt yaptıran ancak kendilerine taahhüt edilen hizmeti alamayan öğrenci velileri de verdikleri senetlerin ödenme talebine itirazları da kendileri açısından henüz olumlu sonuç doğurmuyor.

Edinilen bilgilere göre hizmetini sonlandıran dersanenin ortaklarından C.U ve M.E’nin piyasadan kaybolması, mağdur öğrenci velilerinin de karşılarında muhatap bulamaması yaşanan olayı daha da karmaşık  hale getiriyor.

Dersane mağdurlarının yaşadığı rakamsal boyutun 500 bin tl’nin üzerinde olduğu da edinilen bilgiler arasında.

ÇANKIRI BELEDİYESİ DERSANE HİZMETİ VERECEK

Öte yandan Sözcü18 Haber Merkezine ulaşan son bilgiye göre Atatürk Bulvarı üzerinde verdiği dersanecilik hizmetini sonlandıran Birey Dersanesi'nin bulunduğu yeri, Çankırı Belediyesi "dersane" olarak kullanacak.

Ekonomik nedenlerden dolayı dersaneye gidemeyen öğrencilere öncelik verilecek projede, belediyenin "eğitim" hizmetini dışarıdan alarak bu hizmeti yerine getirecek.

Çankırı Belediyesinin mevcut adreste tadilat çalışmalarına başladığı ve kısa süre içerisinde 200 ila 400 öğrenci arasında kayıtlara başlayacağı öğrenildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
4 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler