Meydanı olmayan Çankırıya meydan saati!

Meydanı olmayan Çankırı'ya 'meydan saati'!

Çankırı Belediye Başkanı Dinç, bu günlerde 'bedava mezar bulsa içine girecek'

Çankırı'ya ilk kez gelenlerin 'Bu şehrin meydanı neresi?' diye sordukları soru henüz yanıt bulamamışken, belediye önüne dikilen 'bedava saat' Belediye Başkanı İrfan Dinç'in gurur kaynağı oldu.
 
Görevde bulunduğu 10 yıldan bu yana Çankırı Belediyesi kaynaklarıyla şehre yapması gereken hizmeti yerine getiremeyen AK Parti'nin Belediye Başkan adayı İrfan Dinç, başta Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı İ. Melih Gökçek olmak üzere İstanbul ve diğer büyük şehir belediye başkanlarının 'ulufe'leriyle günü kurtarmanın gayretinde.
 
Son olarak Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin Başkent'te çeşitli ilçelerin meydanlarına koyduğu saatlerden bir tanesini, Çankırı'da anket çalışmalarının yapılacağı günün öncesi alel acele belediye önüne koyduran AK Parti'nin belediye başkan adayı Dinç, ortaya çıkan garabete aldırmadan sokaktaki insana dönüyor ve "İşte size hizmet! Kim demiş benim Çankırı'da taş üstüne taş koymadığımı! Alın size Meydan saati! Dönün dönün bakın! Başkanınız ömrünü size hizmete adamış siz başkanınıza 1 oyu çok mu görüyorsunuz?" mesajı vermekte...
 
cansaati-cankiri-01.jpg
 
SAHİ ÇANKIRI'NIN TARİHİ SAAT KULESİ NE ALEMDE?
VAR MI BİLENİNİZ...

 
19. yüzyılın ortalarında Sultan II. Abdülhamit tarafından Çankırı'ya gönderilen kare planlı ve dikdörtgen gövdeli olan kule bir platform üzerine oturan saat, 15 metre yüksekliğinde. Üst kısmında balkon ve dört  yönünde saat kadranları bulunan 'saat kulesi' yıllardır kaderine terkedilmiş bir vaziyette durmakta.
 
10 yıldır Belediye Başkanlığı koltuğunda oturan AK Parti'nin Belediye Başkan adayı İrfan Dinç, hazırlanacak bir proje ve sonrasında ortaya çıkacak bütçe ile Çankırı'ya kazandıracağı böylesi özgün bir iş dururken, işin kolayına kaçarak Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı İ. Melih Gökçek'in 'başımızın gözümün sadakası olsun' niyetiyle gönderdiği, her tarafı 'zevksizlik' kokan bir ucubeyi olmayan meydana monte edebiliyor!
 
Ve bu icraatin adı da 'Çankırı'ya hizmet' oluyor... Öyle mi?!
 
Durmak yok! Çankırı'yı ve Çankırılı'yı uyutmaya devam...

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
20 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler