MHP Çankırı İlde sürpriz liste!

MHP Çankırı İl'de sürpriz liste!

MHP Genel Merkezi tarafından hazırlanan 65 kişilik Çankırı İl Teşkilatı Kurucular Kurulu yapılan toplantı ile kamuoyuna açıklandı.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Çankırı İl Başkanı olarak atanan Yusuf Naci Bayındır İl Yönetimini kamuoyuyla paylaştı.

65 kişilik listedeki isimleri değerlendirdiğimizde ilginç isimlere de rastladık. Uzun yıllar Doğru Yol Partisinde İl Başkanlığı, milletvekili adaylığı yapmış Sadık Yakın isminin de listede yer alması siyasi kulislerde hayli yankı bulacağa benziyor. Bunun yanısıra Ticaret ve Sanayi Odası eski başkanı Cengiz Ericekli'nin oğlu Alper Ericekli ile birlikte listede yer aldığı görülüyor. Listede bir diğer dikkati çeken isim ise 2009 yerel seçimlerinde MHP'den Belediye Başkan adayı olarak seçimlere giren ve az bir farkla seçimi kaybeden Hakkı Yalçın'ın yer alması. Yine mevcut Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Üyesi ve aynı zamanda Başkan Yartımcısı olan Fehmi Bölükbaşı da MHP Çankırı İl Kurucular Kurulu listesinde yer alan isimlerden birisi olarak karşımıza çıkıyor.
 
İŞTE O LİSTE!
Yusuf  Naci Bayındır Başkanlığında oluşan İl Kurucular Kurulu şu isimlerden oluşturuldu.
 
Abdullah Canbolat, Abdullah Pirinç, Ahmet Boduroğlu, Ahmet Gezer, Ahmet Kayabaşı, Ahmet Yılmaz, Ali Çelik, Ali Karsavuran, Ali Turan, Alper Ericekli, Arif Potuk, Bahattin Yaylacı, Birol Potuk, Cengiz Ericekli, Cevdet Demirhan, Çetin Kapdan, Emine Deniz, Ethem Korkmaz, Fehmi Bölükbaşı, Filiz Karadut, Hakkı Yalçın, Hasan Doğdu, Hasan Metin, Hasan Özata, Hasan Saygın, Haşim Ordu, Hazım Memiş, Hüseyin Akbaba, Hüseyin Çavdar, Hüsnü Çelik, İsmail Acıbunar, İsmail Ayanoğlu, İsmail Hakkı Esen, İsmail Özel, Kadir Kalaycı, Lütfi Ersoy, Mehmet Ali Özdemir, Metin Gül, Murat Eğmir, Mustafa Acar, Mustafa Gökdemir, Mustafa Nur Çakmak, Nurettin Emekli, Nurten Çimen, Oğuz Kubuş, Orhan Özkan, Osman Akpınar, Osman Nuri Kalaycı, Recep Aslan, Recep Doğru, Recep Gökmen, Sadık Yakın, Salih Atakan, Salim Yorgancı, Satılmış Irmak, Savaş Kütük, Semih Değim, Servet Temur, Uğur Altıparmak, Uğur İskilipli, Yaşar Akyıldız, Yılmaz Ericekli, Zekeriya Karaçuha, Zeki Kütük ve Zühtü Kıyısın.
 
Belediye İş Merkezi 3. katında gerçekleştirilen törene başta MHP Teşkilat Genel Sekreteri Recep Dumanlı olmak üzere, 22. Dönem Çankırı milletvekili Ahmet Bukan, İrfan Keleş, milletvekili aday adaylarından Ali Karagöz, Ahmet Korhan Mastı, Ilgaz, Eldivan, Kızılırmak, Çerkeş, Korgun, Orta ve Yapraklı ilçe başkanları, belediye ve il genel meclis üyeleri ile çok sayıda partili katıldı.
 
BAYINDIR: ÇANKIRI'DA MHP'Yİ BİRİNCİ PARTİ
YAPMADA AZİMLİ VE KARARLI OLACAĞIZ
Cuma namazı sonrasında dua ile başlayan toplantıda İl Başkanı Bayındır, “Partimizde bir değişiklik oldu. Partimizin yönetim kademeleri, il başkanlıkları, ilçe başkanlıkları, milletvekilleri de geçici makamlardır. Dün arkadaşlarımız onurlu ve şerefli görevlerini yaptılar. Bugün bizlere nasip oldu. Bugün bizler varız, yarın başkaları olacaktır. Önemli olan burada ülkücülerin, milliyetçi hareketçilerin, inandığı davanın herhangi bir leke almamasıdır, MHP’nin yıpranmamasıdır. Bize, kendini ülkücü diye addeden arkadaşlarımıza düşen görev davamıza, teşkilatımıza ve liderimize sadakatle bağlı olmak, itaat etmek ve verilen görevleri yerine getirmektir. Bundan önceki bütün arkadaşlarımızın başımızın üzerinde yeri var. Partimizin, odamızın, bağrımızın ve yüreğimizin açık olduğunu açıkça ifade ediyor ve herkesin dualarını bekliyorum” dedi.
 
İnsanların fani olduğunun altını çizen Bayındır “İnsanlar fanidir, gelir geçerler. Tek başına bir şeyler gerçekleşemez. İnanmış insanların el ele, omuz omuza, gönül birlikteliği ile sağlayacağı birliktelik başarı için olmazsa olmaz şartlardan biridir. Ben ve arkadaşlarım sizlerin destekleri ile Çankırı’da MHP’yi birinci parti yapmada azimli ve kararlı olacağız. Gönül seferberliği başlatıp, çalmadık kapı bırakmayacağız, selam vermedik insanımızı bırakmayacağız, hiç kimseye küsmeyeceğiz, darılmayacağız, dışlamayacağız.” dedi.
 
Ön prensiplerini de açıklayan Bayındır “Milli ve manevi değerlerimizi önceliğine alan, vatanın ve milletin bölünmez bütünlüğü, demokratik, laik ve sosyal bir hukuk devleti olan cumhuriyetimizin temel değerleri ortak paydasında Çankırı’daki insanlarımızla bütünleşecek kadar birleştirici, gönlü 3 hilalde olan, şu ya da bu şekilde unutulmuş, ihmal edilmiş, dışarıda kalmış, kutsal davamızın isimsiz kahramanları olan bütün ülküdaşlarımızı kucaklayacak şekilde kapsayıcı bir siyaset anlayışını uygulamak ben ve arkadaşlarımızın temel düsturu olacaktır. Cenab-ı Allah bizleri utandırmasın” dedi.
 
ÖNCELİKLİ HEDEF BELEDİYE BAŞKANLIĞI SEÇİMLERİ
Çankırı’nın MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli nezdinde önemli bir yere sahip olduğunu ifade ederek konuşmasına başlayan MHP Divan Üyesi ve Genel Sekreter Yardımcısı Recep Dumanlı, öncelikli hedeflerinin belediye başkanlığı seçimleri olduğunu belirterek, “Belediye Başkanlığı seçimleri sonrasında Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekili seçimleri var. 3 yıllık süreçte bu tempoya hazırlıklı olmalıyız” dedi.
 
Yıllardan beri MHP’de oluşmuş dedikodu kültürüne son verilmesi gerektiğini ifade eden Dumanlı “Dedikodu kültürünü bitirdiğimizde önümüzde kimse duramayacaktır, bundan emin olun. Gücünü içeride harcayan kişi ve kurumlar dışarıda başarılı olamazlar. Biz kendi dünyamızın dışında başka dünyaların olduğunu görmez isek dışarıdakilerin de bizi fark etmesini mümkün kılamayız. Onun için dedikodudan uzak kalın. Enerjiyi içeriye değil, dışarıda bütünleştirmeye çalışalım. 3 yıllık bir süreç içinde MHP’nin çatısı dışında kalan %80 lik güç için uğraşmak zorundayız” diye konuştu.
 
Geçmiş dönemde görev alanlara da teşekkür eden Dumanlı “Kimsenin MHP çatısı altında tedirgin olmasına gerek yok. Bu kapı herkese açık. Kimseyle sorunumuz yok. Herkesin elini sıkacağız. Kimseyi ayırt etmeyeceğiz, dışlamayacağız. AKP’li, Cemaatçi diye ayrım yapmayacağız. Herkesin gönlünü almaya gayret edeceğiz. Herkesle gönül köprüleri oluşturacağız. Çevremizle barışık, gergin ve sinirli olmayan bir camia olalım” dedi.
 
30 Mart 2014 için iddialı konuşan Dumanlı “Birlik ve beraberlik çalışmalarımızla 30 Mart 2014 akşamı Çankırı Belediyesi MHP’li bir başkanın olacaktır. Bunu da burada birlikte kutlayacağız. Buna kimsenin şüphesi olmasın. Çalışmalarımıza yarından itibaren başlıyoruz” dedi.
 
Çankırı’yı önemli bir havuza aldıklarını belirten Dumanlı “Çankırı’da kara düzen iş götürmeyeceğiz. Kimseye aldanmayacağız. Çankırı’da 3 mahallede çıkan oylarla seçimi kaybettik. Buğdaypazarı, Abdulhalik Renda  ve Aksu Mahallesi. Bunun sebebini tespit ettik. O mahallelere daha çok belediye hizmeti götürmüşler. Biz bu saatten sonra kendimize yönelik siyaseti terk edip rakiple mücadele edeceğiz. İnanıyoruz ve ilk olarak 30 Mart 2014’de başaracağız ve sonrasında Çankırı’dan 2 Milletvekili çıkaracağız” dedi.
 
Yapılan toplantı sonrası katılımcılara pide, ayran ve püskevit dağıtıldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
39 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler