MHP Çankırı listesine tepki istifayı getirdi!

MHP Çankırı listesine tepki istifayı getirdi!

MHP'li Avukat Lütfi Ersoy Belediye Meclis Üyeliği görevinden istifa etti.

MHP Çankırı Belediye Meclis üyesi Av. Lütfi Ersoy, meclis üyeliği görevinden istifa etti.

Ersoy, Çankırı Belediyesi'ne gönderdiği istifa dilekçesinde "... gördüğüm lüzum üzerine" derken, istifası ile ilgili olarak yaptığı basın açıklamasında mensubu olduğu partisinin Genel Merkez yönetimini, 7 Haziran seçimleri öncesi açıklanan milletvekili listesi nedeniyle eleştirdi.

Av. Lütfi Ersoy'un istifa sonrası yaptığı yazılı basın açıklaması şöyle:

"Türk Tarihinin yazılmaya başladığı andan bu yana bu toplum teşkilatçılığı ile tanınmış ve teşkilat yapısının en sağlam olduğu dönemlerde en büyük başarılara imzasını atmıştır. Mete Han zamanında başlayan Toy Meclislerinde devletin düzeni, devamı ve halkın refahı için önemli karalar istişare ile alınmış ve alınan kararlar herkes için  bağlayıcı olmuştur. Bu çalışmalar yapılırken uyulması gereken güç töre, törenin kaynağı ise halktır. Türk Devletinin idarecisi halka yaklaştıkça millet yol almış, idareciler halktan uzaklaşıp araya mesafe koydukça gerilemeler yaşanmıştır.

Başbuğ Alparslan Türkeş de 'Türkün en önemli vasfı teşkilatçılığıdır' demek suretiyle konuyu veciz bir şekilde ifade etmiştir.

Ne yazık ki; gelinen süreçte teşkilatçılık sadece lafta ve kağıt üzerinde kalmış, MHP Genel Merkez Yöneticilerimiz tarafından teşkilatlardan gelen seslere kulak tıkanılmış ve parti, merkezi bir şekilde yönetilmek suretiyle teşkilatlar hiçe sayılmıştır. Maddi ve manevi her türlü zorluklara ve iktidar baskılarına katlanmanın, karşılık beklemeksizin çalışmanın karşılığı  Genel Merkez tarafından belirlenen adaylara zorunlu destek vermek ve bunu halka anlatmaya çalışmak olmuştur.

Son milletvekili aday belirlenmesinde de ilimizde aynı senaryo gerçekleşmiş, tabandan ve teşkilatlardan gelen uyarıların çeşitli vasıtalarla Genel Merkeze iletilmesine rağmen bunlar dikkate alınmamış ve milletvekili adayları yine tepeden inme şekilde belirlenmiştir.

Partimizin Türk Milletinin karakterini teşkil eden teşkilatçılık yapısına önem vermesi zorunluluğuna dikkat çekmek, bu şekilde aday belirlemelerin davaya menfaat ve katkı sağlamayacağı hususunu iletmek, tamamen şahsımla bağlı olmak; bu kutlu davanın ve ülkücü hareketin bir neferi olmaya devam etmek kaydıyla ve mahalli idareler seçimlerinde şahsıma destek veren bütün Çankırı Halkının affına sığınarak Milliyetçi Hareket Partisi Çankırı Belediye Meclisi Üyeliği görevinden istifa etmiş bulunmaktayım.

Kamuoyuna saygılarımla arz ederim." 

LÜTFİ ERSOY'DAN BOŞALAN KOLTUĞA...
Çankırı Belediye Meclis üyeliğinden istifa eden Av. Lütfi Ersoy'un koltuğu, MHP 10. sıra adayı Ahmet Gezer ile doldurulacak.

 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
28 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler