MHP Çankırı'da AKP'den oy çalacak aday arayışı!

MHP Çankırı'da AKP'den oy çalacak aday arayışı!

AKP'de günler öncesinde başlayan aday adaylığı müracaatı MHP'de 12 Mart Perşembe günü başlayacak.

MHP'de aday adaylığı müracaatları 12 Mart Perşembe günü saat 09.00’da başlayacak ve 18 Mart Çarşamba günü saat 17.00’de sona erecek. 

12 Mart-18 Mart tarihleri arasında MHP'den milletvekili aday adayı olmak isteyenlerin aday adaylık başvuruları genel merkez tarafından alınacak.

MHP Çankırı'dan milletvekili aday adayı olacak isimler arasında; Genel Sekreter Yardımcısı Recep Dumanlı, Merkez Yönetim Kurulu Üyesi Kadir Şekerci, ÇATSO Yönetim Kurulu Üyesi Fehmi Bölükbaşı, avukat Ahmet Korhan Mastı, Nurten Aşuluk, Kurşunlu eski belediye başkanı İbrahim Doğu, Halil İbrahim Becer, Hüseyin Yakar ve işadamı Muharrem Kıcıman bulunmakta.

MHP'NİN STRATEJİSİ: AKP'DEN OY ÇALACAK İSİM OLMALI!
Sözcü18 Haber Merkezi'nin konuyla ilgili olarak elde ettiği bilgilere göre MHP'de listeye girebilecek aday profilinde aranan ekstra koşulun "Listebaşı yapılacak adayın, AKP tabanından ne kadar oy çalabileceği" sorusuna verilecek yanıtta aranması.

MHP kurmayları Çankırı'da milletvekili aday adayı profilinin mutlak surette AKP tabanından oy çalması gerektiğine işaret ederek "Partimiz çatısı altında siyasi mücadelesini veren ve aday adayı olacak her bir isim bizim için fazlasıyla değerlidir. Ancak şurası unutulmamalıdır ki Çankırı'da MHP aleyhine AKP ile arasında azımsanmayacak oranda bir oy farkı bulunmaktadır. 7 Haziran'da yapılacak seçimlerde mevcut oy farkının olabildiğince kapatılabilmesi ve 2 milletvekilinden bir tanesinin MHP'li olarak TBMM'ye gidebilmesi partimizin öncelikli hedefidir. Bu hedefe ulaşabilme yolunda yapılacak öncelikli icraat MHP listesinin tanziminde ilk sırayı AKP tabanından oy çalabilecek bir isimle doldurabilmek olmalıdır. Teşkilat olarak çalışmalarımızın bu yönde olması gerektiği kanaati içimizde bazı arkadaşlarca 'MHP'ye dışarıdan aday mı getiriyorsunuz?' şeklinde yorumlansa da Çankırı'da kazanmanın başkaca formülü bulunmamaktadır" diyerek aday tespiti konusundaki düşüncelerini dile getirdiler.

"AKP TABANINDAN OY ÇALABİLECEK İSİMLER KİM OLABİLİR?"
SORUMUZA ALDIĞIMIZ YANIT!
MHP'nin Çankırı stratejisini ve dolayısıyla 14 Nisan'da kesinleşecek liste sıralamasının hangi isimlerden oluşabileceği yönünde kamuoyunda oluşan beklentiye bugünden yanıt vermek mümkün değil. Ancak, yukarıda işaret edilen değerlendirme sonrasında bizler de parti kurmaylarına "AKP tabanından oy çalabilecek aday profili kim olabilir?" sorusunu yönelttik.

Aldığımız yanıt; "Gazeteci olarak böylesi bir beklentinizin olması gayet normal. Ancak hak verirsiniz ki bizlerin böylesi bir soruyu bugün itibariyle 'şu isimlerdir' şeklinde yanıtlamamız hem insani hem de siyasi açıdan etik olmaz. O yüzden sizin bu sorunuza bizler şimdilik 'yorum yok' diye yanıt vermiş olalım." şeklinde oldu.

MHP PARTİ TABANININ MERAK ETTİĞİ İKİNCİ SORU:
MUHARREM KICIMAN ADAY ADAYI OLACAK MI?
MHP Çankırı seçmen tabanında bugünlerde büyük bir çoğunluk "Muharrem Kıcıman aday olacak mı?" sorusunu bir şekilde gündemde tutuyor.

Sözcü18 Haber Merkezi bu sorunun muhatabı olan işadamı Muharrem Kıcıman'ı buldu ve merakla beklenen yanıtı aldı. Kıcıman "Aday olup olmama konusunda kararsızım. Parti tabanından aldığım tepkiler 'aday olmam' yönünde. Süreci ben de sizler gibi takip ediyorum. Hakkımızda hayırlısı neyse o olsun" yanıtını verirken "adaylık kapısını" açık bıraktığını söyleyebiliriz.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
26 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler