MHP Genel Merkezine arabalı saldırı

MHP Genel Merkezi'ne arabalı saldırı

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, içeri girdikten bir dakika sonra bir kişi otomobille Genel Merkez binasına girmeye kalktı.

06 KA 0424 plakalı mavi renk UNO markalı araçla gelen bir kişi, arabasıyla MHPGenel Merkezi’ne girmeye çalıştı, güvenlik güçleri  müdahale etti. Olay sırasında Genel Merkez önündeki heykeller zarar gördü, saldırgan yakalandı.
 
Polis, Genel Merkez'de ve araçta bomba araması yapıyor.
 
Saldırı MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, binaya girdikten bir dakika sonra meydana geldi.
 
BAHÇELİ PROGRAMINI BOZMADI, KONYA'YA GİTTİ
MHP'nin bugün Konya'da mitingi var. MHP lideri Bahçeli, araçta ve Genel Merkez'de arama yapılırken programını değiştirmedi ve mitinge katılmak üzere Konya'ya hareket etti.
 
Devlet Bahçeli'den ilk açıklama
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin genel merkez binasına bir kişinin otomobille saldırı düzenlemesiyle ilgili "O bir meczup. Partiye saldırı yapmak için gönderilmiş bir zavallı" dedi. 
Bahçeli, araçta bomba bulunup, bulunmadığı sorusuna ise "Şimdilik böyle bir şey yok" dedi.
MHP Lideri Devlet Bahçeli, partisinin 'Milli Değerleri Koru ve Yaşat' açık hava toplantıları kapsamında düzenlenecek olan 'Türkçe Mitingi'ne katılmak için Konya'ya geldi. İlk olarak Altınekin İlçesi Kavşağı'nda karşılanan Bahçeli'ye karşılayan grup arasında bulunan çiftçiler, buğday taban fiyatlarındaki sorunlarını dile getirdi. Bahçeli, ardından gazetecilerin parti genel merkez binasına Murat B. adlı kişinin otomobiliyle saldırı düzenlemesiyle ilgili sorularını cevapladı. Saldırıyı Bahçeli, "O bir meczup. Partiye saldırı yapmak için gönderilmiş bir zavallı."diye konuştu. Bahçeli, araçta bomba bulunup, bulunmadığı sorusuna ise "Şimdilik böyle bir şey yok."dedi. Bahçeli, kent merkezi girişinde ise yaklaşık 500 araçlık konvoyla karşılandı. Partililerle tek tek tokalaşan Bahçeli, konvoy eşliğinde mitinge kadar dinleneceği Dedeman Otel'e geçti.
 
SALDIRGANIN KİMLİĞİ BELİRLENDİ
Saldırganın kimliği Murat Başkonak olarak açıklandı. 
 
"ENTERESAN OLANI SALDIRININ
BİZ HAREKET ETMEDEN KISA BİR SÜRE ÖNCE GERÇEKLEŞMESİ"
MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, ANKA'ya yaptığı açıklamada, saldırganın MHP teşkilatı ile bir ilgisinin bulunmadığını belirterek, "Bize yabancı olduğu halde MHP Genel Merkezi'ni bilen birisiydi. Güvenlik güçleri, şahsı binanın girişindeki abidelerin önünde durdurdu, aksi takdirde içeri girecekti. Enteresan olanı Konya'ya miting için hareket etmeden kısa bir süre önce gerçekleşmesidir. Biz Konya için saat 12.00'de yola çıkacaktık olay da 10 dakika öncesinde gerçekleşti" diye konuştu.
 
Olayın ardından araç güvenlik görevlileri tarafından MHP Genel Merkezi'nden uzaklaştırıldı. Olay yerine gelen bomba imha ekipleri araçta ve MHP Genel Merkezi'nde aramalarını sürdürüyor.
 
GÜVENLİK ÖNLEMLERİ ARTTIRILDI
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, olay hakkında bilgi aldıktan sonra Konya mitingi için hareket etti. Edinilen bilgiye göre, saldırı sonrasında miting konvoyunda ve MHP Genel Merkezi'nde güvenlik önlemleri artırıldı.
 
MHP Lideri'nin Konya Mitingi'nde saldırıya ilişkin değerlendirmelerde bulunması bekleniyor. 
 
MHP'Lİ TÜRKKAN: SALDIRININ ARDINDAKİ
GERÇEK SUÇLU ORTAYA ÇIKARILMALI
 
MHP'li Lütfü Türkkan, Twitter'dan MHP Genel Merkez Binasına saldırı ile ilgili açıklamalarda bulundu. Türkkan şunları söyledi:
 
''MHP Genel Merkezi önündeki güvenlik önlemleri, AKP Çemişgezek İlçe binası önündeki güvenlik önlemlerinden bile geride olunca...
 
Genel Merkezimiz'e yapılan saldırı ile Genel Başkanımız'ın binaya girişi arasındaki zaman farkı, sadece 1 dakika.
 
Saldırı ardındaki kişi kurum örgüt her ne ise, İçişleri Bakanı'nın bir an önce çıkarması gerek.
 
Bu saldırı ardındaki gerçek suçluyu çıkarmayıp hasır altı ederse İçişleri Bakanı, Meclis'te kendini zor günler bekleyecek.''

27d9c3110dfc1c3d.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler