MHP Iğdır İl yönetimi görevden alındı

MHP Iğdır İl yönetimi görevden alındı

MHP'de deprem. Iğdır İl il teşkilatının görevine son verildiği bildirildi.

MHP Genel Başkan Yardımcısı Şefkat Çetin, MHP Iğdır il teşkilatının görevine son verildiğini bildiren yazılı bir açıklama yaptı

HEPSİ GÖREVDEN ALINDI
Yapılan yazılı açıklamada, parti tüzüğünün 52 ve 54. maddelerinin tanıdığı yetkiye istinaden Iğdır il teşkilatının görevine Merkez Yönetim Kurulu’nun verdiği yetkiye dayanarak Başkanlık Divanı tarafından tüzüğün 34. maddesine göre son verildiğini belirtti.

TEŞEKKÜR ETTİ
Alınan kararın bugün il başkanlığına ve Iğdır Valiliğine bildirildiğini söyleyen MHP Genel Başkan Yardımcısı Şefkat Çetin, görevi sonlandırılanlara bugüne kadarki hizmetlerinden dolayı da teşekkür etti.

SİNAN OĞAN İHRAÇ EDİLMEYİNCE!
MHP Iğdır İl Disiplin Kurulu, seçim sonuçlarını eleştirdiği için Iğdır 24’üncü dönem Milletvekili Sinan Oğan’ın ihraç edilmesine gerek olmadığını oy birliği ile kararlaştırdı.

Son seçimlerde aday gösterilmeyen Sinan Oğan, seçimin ardından sosyal medyada MHP üst yönetimini "Türk milliyetçilerinin partisi MHP, Osmanlının başkenti, Türk dünyasının göz bebeği İstanbul’da HDP’nin gerisinde kaldı. Başarı nerede?" diye eleştirdi. Eleştirinin ardından Genel Merkez Oğan’ı tedbirli olarak ihraç edilmesi istemiyle İl Disiplin Kuruluna verdi. Bunun üzerine 7 kişilik MHP İl Disiplin Kurulu, 5 üyenin katılımıyla 10 Temmuz günü toplanarak Sinan Oğan’ın yazılı ve sözlü savunmasını aldı. Toplantının ardından İl Disiplin Kurulu başkan ve üyelerinin oy birliği ile Sinan Oğan hakkında herhangi bir disiplin cezasını gerektiren durum olmadığına kanaat getirdi.

MHP Genel Merkezi İl Teşkilatının bu kararı sonrasında yönetimi görevden aldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler