MHP İl Başkanı Bayındır gidiyor mu?

MHP İl Başkanı Bayındır gidiyor mu?

30 Mart'ta Çankırı Merkez'de MHP'nin yaşadığı ağır yenilginin faturası kime çıkacak derken...

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin Çankırı'nın ilçeleri Eldivan, Ilgaz ve Bayramören'de seçimi kazanan belediye başkanlarını kutlamak, vatandaşa da teşekkür etmek amacıyla gerçekleştirdiği ziyaretin ardından İl Başkanı Yusuf Naci Bayındır bir 'mesaj' yayınladı.

Mesajın içeriğine bakıldığında; 30 Mart'ta Çankırı Merkez'de ağır bir yenilgi yaşayan MHP'nin sorumluluğundan kaçan ya da 'kaçma teşebbüsü'nde bulunan bir zihniyetin izleri açık ve net olarak görülmekte.

İsterseniz gelin önce İl Başkanı Bayındır'ın mesajını okuyalım, sonrasında da yaşanan sıcak tartışma ve gelişmeleri sizlere aktaralım: (Bazı cümlelerin 'bold' olması mesajı gönderen tarafından gerçekleştirilmiştir)

"Çankırı'mıza hizmet aşkıyla dolu; bilgi, birikim ve enerjileri ile halkımızın huzuruna çıkarken, gördükleri teveccüh ve destekle Belediye Başkanlığına, Belediye Meclis Üyeliklerine ve İl Genel Meclisi üyeliklerine seçilen Çankırı Sevdalısı, vatanımıza hizmet aşkıyla dolu, Milliyetçi Hareket Partimizin ilke–ülkü ve programları yanında Yerel Yönetimler Projeksiyonundaki misyon ve vizyonu nuda  temsil ve uygulama görevi verdiğimiz değerli arkadaşlarımızın, yüklendikleri sorumluluğun idraki içinde yeni görevlerine başlarken, kendilerine ve teşkilatlarımıza tebrik, takdir ve teşekkür dileklerini iletmek üzere Çankırı'mıza; 

Beraberlerinde çok değerli MHP Başkanlık Divanı üyeleri ile birlikte teşrif ederek, İlçelerimizi şereflendiren Milliyetçi Hareket Partisi'nin Saygıdeğer Genel Başkanı Bilge Liderimiz Sayın Dr. Devlet BAHÇELİ'nin ziyaretinden dolayı; İl Başkanı olarak, bütün Teşkilatlarımızın, dava arkadaşlarımız ve özellikle Üç Hilale oy veren, bizimle yüreklice birlikte olan, başka partilerdeki her türlü yakınlığı ve menfaati elinin tersiye iten, dualarını esirgemeyen bütün Çankırılı kardeşlerim adına ayrı ayrı teşekkür ve şükranlarımı sunuyorum.

İl Teşkilatı olarak diyoruz ki; Bütün milletimiz de gördü ki, ortaya koyduğunuz tavır-düşünce ve dik duruşunuzla Sayın Genel Başkanım, Başımızı öne eğdirmedik, bu şeref bize yeter. Herkes bilsin ki; Ne MHP siz Devlet, ne de Devlet’siz  MHP olmaz. Cenab-ı Allah'ın emrettiği, Peygamber efendimiz (S.A.S.) in öğrettiği, Liderimiz Türkmen Beyinin söylediği bizim için tartışmasız buyruktur. Kamu oyuna saygı ile duyurulur.

Milliyetçi Hareket Partisi Çankırı İl Başkanı Yusuf Naci Bayındır" 

İL BAŞKANI BAYINDIR GÖREVDEN ALINABİLİR!
Devlet Bahçeli'nin son Çankırı ziyaretinde göze çarpan ancak medyaya yansımayan önemli bir ayrıntı Sözcü18 Haber Merkezi'nin dikkatinden kaçmadı. Şöyle ki; MHP liderinin Çankırı ziyaretinden yansıyan karelerde İl Teşkilatından çok sayıda isim yer almamıştı.

30 Mart Pazar günü yapılan yerel seçim sonuçları açıklandığında MHP'nin Merkez'de aldığı ağır yenilginin faturası partililer tarafından Çankırı'da iki isme kesildi: 

Birincisi Belediye Başkan adayı Hakkı Yalçın, diğeri de İl Başkanı Yusuf Naci Bayındır.

MHP'yi Çankırı'da zafere götürecek organizasyonda iki önemli görevde bulunan Yalçın ve Bayındır'ın sürekli olarak tartışmaları, fikir ayrılıkları yaşamaları parti örgütünde gruplaşmalara ve bunların sonucunda Merkez'de ağır bir seçim yenilgisine meydan verdi.

MHP lideri Bahçeli'nin Çankırı ziyaretine eşlik eden Teşkilattan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Şevkat Çetin'in 30 Mart öncesi Çankırı'da yaşanılanları yakından takip ettiği bilinirken; İl Başkanı Yusuf Naci Bayındır'ın bugün için oturduğu koltuğa daha ne kadar sahip çıkabileceğini kestirmekte zorlanırız.

Ancak, günümüze kadar yaşanan siyasi gelişmeleri kısaca taradığımızda; Bugün MHP İl Başkanlığı koltuğunda oturan Bayındır'ın gidişinin de tıpkı gelişi gibi (atama ile gelmişti) olacağını tahmin etmek bizler için hiç de zor olmasa gerek...

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
25 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler