MHP kurultayı ile ilgili karar AYM'ye gidiyor

MHP kurultayı ile ilgili karar AYM'ye gidiyor

Yargıtay, MHP Kurultay Dosyası kararını Anayasa Mahkemesi'ne taşıyor.

Yargıtay, bir MHP delegesinin “Kararı Anayasa Mahkemesi versin” başvurusunu kabul etti.  MHP’deki kurultay tartışmalarında son kararı Anayasa Mahkemesi verecek. Böylece AYM’ye yapılan başvurunun sonucu beklenecek.

MHP'de yılan hikayesine dönen kongre ile ilgili karar ve MHP tüzüğü, şimdi de Anayasa Mahkemesi’ne taşınıyor. Bu talep, MHP'li bir delegenin başvurusu üzerine gündeme geldi. Yargıtay Başsavcılığı karar alırsa, MHP tüzüğü AYM'ye taşınacak ve kongre yapılıp yapılmaması konusu, AYM tarafından incelenecek. Gemerek mahkemesinin ihtiyati tedbir kararının akıbetine ilişkin nihai kararı ise yine Yargıtay verecek.

MHP'de parti içi muhalefet, 543 delegeden imza toplayarak tüzük kurultayı yapılması için başvurmuş, Genel Merkez kongreyi toplamayınca konu mahkemeye taşınmıştı. Ankara 12. Sulh Hukuk Mahkemesi de 15 Mayıs günü kongreye karar vererek 3 kişilik bir çağrı heyeti atamıştı.

MHP Genel Merkezi ise Tosya ve Gemerek Asliye Hukuk Mahkemeleri’nden ihtiyati tedbir kararı çıkarınca kongre polis zoru ile yaptırılmamıştı. Gemerek kararının iptali için de Yargıtay'a başvurulmuştu. Yargıtay bu konuda Mayıs ayı sonuna kadar karar verileceğini açıklarken, yeni bir gelişme ile şimdi de konunun Anayasa Mahkemesine de taşınması gündeme geldi.

MHP AVUKATI: HABERLER ASILSIZDIR
MHP Genel Merkezi Avukatı Yücel Bulut, son dakika olarak dolaşan Yargıtay’ın, kararı AYM’ye taşıyorla ilgili haberlere, “Yargıtay tarafından tesis edilmiş bir karar bulunmamaktadır. Haberler asılsızdır” ifadesini kullandı.

MHP'li Bulut, MHP'nin kurultay sürecine Anayasa Mahkemesi'nin karar vereceği yönündeki haberleri, Twitter üzerinden yalanladı. Bulut, “Yargıtay tarafından tesis edilmiş bir karar bulunmamaktadır. Haberler asılsızdır. Yalnızca bir üst kurul delegesinin başvurusu bulunmaktadır” ifadelerini kullandı.  

SEMİH YALÇIN'DAN DA BENZER AÇIKLAMA GELDİ
MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, Yargtay, kurultay kararını AYM'ye taşıyor haberleri ile ilgili bir açıklama yaptı. Yalçın, “haberler gerçeği yansıtmamaktadır. bir üst kurul delegesi tarafından Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığına yapılan başvuru üzerine inceleme başlatılmış olup hukuki süreç devam etmektedir” ifadesini kullandı. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler