MHP listesinden Hidayet Çelik düştü!

MHP listesinden Hidayet Çelik düştü!

MHP'nin Çankırı Merkez il genel meclis listesinde 1'inci sırada yazılan Hidayet Çelik, İl Seçim Kurulu kararınca veto edildi.

MHP Çankırı-Merkez İl Genel Meclisi 1. sıra adayı Hidayet Çelik'in üyeliği İl Seçim Kurulu kararı ile düşürüldü. Eski İl Başkanı Çelik'in 1. sıra adaylığının düşürülme nedeni olarak bulunduğu görevden 1 Aralık 2018 tarihi itibari ile istifa etmesi gerekirken, istifa tarihinin 14 Aralık olarak gerçekleşmiş olması gösterildi. MHP'nin 2 Mart 2019 Cumartesi günü (bugün) saat 17.00'ye kadar Hidayet Çelik'in yerine yeni bir isim bildirmesi gerekiyor.

ISLAK İMZALI BELGELERİ KİM SIZDIRDI?

MHP Çankırı eski İl Başkanı Hidayet Çelik'in yeraldığı İl Genel Meclis üye aday listesinden düşürülmesinin perde arkasını mercek altına alan Sözcü18 Haber Merkezi ilginç detaylara ulaştı.

Edinilen bilgilere göre İl Seçim Kurulu'na yapılan itirazda Hidayet Çelik ile ilgili belgeler arasında MHP İl Başkanlığı'nın karar defterinde yer alan 14 Aralık tarihli istifa belgesi bulunuyor!

Bu belgenin İl Seçim Kurulu tarafından değerlendirilmesi sonucu Hidayet Çelik'in 1. sıra adaylığı düşürüldü.

Önümüzdeki sıcak saatlerde mevcut MHP Çankırı İl Başkanlığı'na ait karar defterindeki kayıtların dışarıya sızarak İl Seçim Kurulu'na kadar ulaşması; Başta İl Yönetimi olmak üzere Merkez İlçe Yönetim Kurulu'nun görevden alınması gibi sonuçları getirebilir.

SON DAKİKA GELİŞMESİ

MHP, Hidayet Çelik'ten boşalan İl Genel Meclis Üyeliği aday listesinde 1. sıraya emekli öğretmen Kamil Çoban'ı aday gösterdi.

BELEDİYE VE İL GENEL MECLİSİ LİSTESİ BAŞTAN AŞAĞI DEĞİŞEBİLİRDİ!

Sözcü18 Haber Merkezi'nin MHP'ye yakın isimlerden elde ettiği bir diğer bilgi ise; MHP'nin Çankırı Belediye Meclis ve İl Genel Meclisi üye aday listelerinde yer alan isimlerin önemli bir bölümünün adaylıkları düşebilirdi!

Nedeni ise, listelerde yer alan ve halen İl yönetiminde görev yapan isimlerin Meclis Üyeliği aday ve İl Genel Meclisi üye aday listelerinde yer almış olması.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
6 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler