MHP Rabia Parkından çark mı ediyor?

MHP 'Rabia Parkı'ndan çark mı ediyor?

Çankırı Belediye Meclisinde AK Parti ile birlikte 'Evet' oyu kullanan MHP Belediye Meclis Grubu sıcak saatlerde yeniden toplanıyor.

Çankırı Belediye Meclisi'nin Kale'de İrfan Dinç başkanlığında gerçekleştirdiği son meclis toplantısında alınan karar gereği Belediyenin açılışını yaptığı parka "RABİA" ismi verilmişti.
 
Parka verilen bu isim, başta Gazi ve Şehit Aileleri Derneği olmak üzere çok sayıda Çankırılı'nın tepkisine neden olurken, parka isim kararının Belediye Meclisi'nden AK Parti ve MHP'li meclis üyelerinin ortaklaşa verdikleri kararla çıktığı öğrenildi.
 
MHP'Lİ MECLİS ÜYESİNDEN ŞAŞIRTICI İFADELER!
Çankırı Valisi Vahdettin Özcan'ın da parkın açılışında AK Partili milletvekili, belediye başkanı ve il başkanı ile birlikte ortaklaşa yaptığı "R4bia" selamı kamuoyunu iyiden iyiye hareketlendirmesiyle birlikte tartışma alevlendi.
 
Çankırı'nın yakından tanıdığı yazar Ömer Sağlam, haberiniz.com'daki köşesinde kaleme aldığı "Rabia Parkı ve Ülkücü şehrin İhvancı valisi!" başlıklı yazısında kararın altında 'EVET' oyu olan MHP'li Meclis üyelerinin düşüncelerini okuyucuyla paylaşıyor.
 
Yazar ile MHP'li Meclis Üyesi (adı tarafımızda saklı) arasında geçen RABİA diyaloğu yazıda şöyle yeraldı:
 
"M.Ü (MeclisÜyesi): MHP'li üyeler olarak hepimiz EVET dedik. Söz konusu karar oybirliği ile çıktı! -MHP'liler, 'Raia't-üz-Zehra' isimli kadın evliyanın isminin parka verilmesine karşı çıktı' şeklinde partimiz aleyhine propaganda yapılmasından ve bu propagandanın MHP'ye oy kaybettirmesinden çekindik. Onun için de karara EVET dedik. Hesabını vermeye de hazırız...
 
Ö.S: Beyefendi tarihte Rabia't-Zehra isminde bir kadın evliya yoktur. O bahsettiğiniz kişi Rabia't-ül Adeviye'dir...
 
M.Ü: Her neyse, kendisi evliya imiş!
 
Ö.S: Peki, siz buna gerçekten inandınız mı? Rabia't-ül Adeviye, aslında Mısır'da iktidardan uzaklaştırılan dinci İhvan-ı Müslimin Partisi'nin üs haline getirdiği cami ile bu camiye açılan ve İhvan'ın gösteri yaptığı meydanın adıdır. Bunu bilmeniz gerekirdi. Anlaşılan sizi kandırmışlar. Böyle bir zamanda parka böyle bir ismin verilmesi yanlıştır. Şimdi sizin hakkınızda -MHP'liler AKP'nin kayığına binmişler- şeklinde propaganda yapacaklardır. Bu da MHP'ye oy kaybettirecektir. Buna hazır mısınız...
 
M.Ü: Siz ne demek istiyorsunuz?
 
Ö.S: Ben bir şey demek istemiyorum. Sadece bir ihtimalden bahsediyorum...
 
M.Ü: Kim ne derse desin, biz kararımızı öyle verdik. Sorarlarsa cevabını veririz..."
 
MHP 'RABİA' KARARINDAN ÇARK MI EDİYOR?
Yaşanan gelişmelerin ardından MHP Belediye Meclis Grubu'nun önümüzdeki sıcak saatlerde İl Yönetimi ile biraraya gelerek konuyu tekrar masaya yatıracağı ve daha önce belirtildiği gibi alınacak yeni karar doğrultusunda, Kale'de yapılan meclis toplantısında alınan kararla ilgili olarak kesin olmamakla birlikte olası bir 'tashihi karar'a gidebilecekleri yönünde bilgilere ulaştı.
 
Yaşanan olaylara ve de gelişmelere bakıldığında ister istemez şu soruyu sorma ihtiyacı hissediyoruz:
 
- MHP, Rabia Parkı konusunda daha önce verdiği karardan U dönüşü mü yapıyor?
 
Bekleyelim ve de görelim.
 
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
12 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler