MHPde ardı ardına istifalar

MHP'de ardı ardına istifalar

MHP'de Genel Sekreter Cihan Paçacı ile Genel Başkan Yardımcıları Osman Çakır, Mehmet Ekici, Ümit Şafak, Mehmet Taytak ve Deniz Bölükbaşı istifa etti.

'Farklı Ülkücüler' internet sitesinin "MHP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ekici'ye ait olduğu iddia edilen görüntüleri yayınlamasının ardından art arda istifalar geldi.

BAHÇELİ'NİN RESTİNİN ARDINDAN YENİ GÖRÜNTÜLER YAYINLANDI

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin, 'ellerinde ne varsa yayınlasınlar' restinin ardından 'farklı ülkücülük' internet sitesi daha önce duyurduğu 6 isimden ilkine ait kaseti yayınladı.

'Farklı ülkücülük' internet sitesinde, 'Maalesef bize başka bir çıkar yol bırakmayan, MHP’ye ve davamıza gelecek zararı umursamayan ve tek dertleri menfaat temin ettikleri koltuklarını korumak olan bu işgal çetesinin ve elebaşının inadı yüzünden yayınlarımıza devam ediyoruz' denildi.

Kasette MHP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ekici'nin bir kadınla görüntüleri yer alıyor. Sitede sırada yayınlanacak görüntünün Osman Çakır'a ait olacağı belirtiliyor

OSMAN ÇAKIR İSTİFA ETTİ

MHP Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Osman Çakır, partideki görevlerinden, parti üyeliğinden ve Samsun milletvekili adaylığından istifa ettiğini açıkladı.

Çakır, yaptığı yazılı açıklamada, "Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkan Yardımcılığı, Merkez Yönetim Kurulu Üyeliği görevlerinden ve Parti üyeliğinden, Samsun Milletvekili Adaylığından istifa ettim" ifadelerini kullandı.

İSTİFA KARARIM İKİ GÜN ÖNCE KABUL EDİLMEMİŞTİ

MHP Genel Başkan Yardımcılığı ve milletvekilliği adaylığından istifa eden Prof. Dr. Osman Çakır, "Ailevi durumlardan, içinde bulunduğum şartlar, psikolojik şartlar böyle bir karar vermemi gerektirdi. Zaten bu kararımı iki gün önce vermiştim, göndermiştim ama kabul edilmemişti" dedi.

MHP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ekici’ye ait görüntüleri yayınlayan ’farklıülkücüler’ internet sitesinin MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun milletvekili adayı Prof.Dr.Osman Çakır’a ait görüntülerin de yayınlanacağını açıklamasının ardından Prof. Dr. Çakır yaptığı yazılı açıklamayla Genel Başkan Yardımcılığı ve milletvekilliği adaylığından istifa ettiğini açıkladı. DHA muhabirinin telefonla ulaştığı Prof. Dr. Çakır, istifasının kaset iddialarıyla ilgisi olup olmadığı sorusuna "Ailevi durumlardan, içinde bulunduğum şartlar, psikolojik şartlar böyle bir karar vermemi gerektirdi. Kendi kararım. Zaten daha önce bu kararımı iki gün önce vermiştim, göndermiştim ama kabul edilmemişti. Şimdi tek taraflı olarak yaptım" dedi.

Prof.Dr.Osman Çakır, Samsun milletvekili adaylığı ve genel başkan yardımcılığının yanısıra parti üyeliğinden de istifa etti.

MEHMET EKİCİ: MİLLETİMDEN ÖZÜR DİLİYORUM

ekici-ozur-resim-02.jpg

MHP'de Osman Çakır'ın ardından "kaset skandalında" adı geçen diğer isim olan MHP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ekici de görevinden ve milletvekili adaylığından istifa ettiğini açıkladı.

Mehmet Ekici yaptığı yazılı açıklamada, "Milliyetçi Hareket Partisi genel başkan yardımcılığı, merkez yönetim kurulu üyeliği, parti üyeliği ve Yozgat milletvekili adaylığından istifa ediyorum. Milletimden özür diliyorum. Savaşım şimdi başlıyor" dedi.

MHP Genel Sekreteri Cihan Paçacı da  genel sekreterlik, parti üyeliği ve Ankara milletvekili adaylığından istifa ettiğini duyurdu.

Mehmet Taytak ve Ümit Şafak da istifa eden isimlerden oldu.

BÖLÜKBAŞI DA İSTİFA ETTİ

MHP Genel Başkan Yardımcısı Deniz Bölükbaşı, partideki görevlerinden ve Ankara milletvekili adaylığından istifa ettiğini açıkladı.

Bölükbaşı, yaptığı yazılı açıklamada, MHP’nin siyasi varlığına kastetmeyi amaçlayan bir internet sitesinde şahsını da hedef alan iddiaların yeraldığını bildirdi.

Deniz Bölükbaşı, açıklamasında şu görüşlere yer verdi: "Bu iftira ve tehditlerle ilgili olarak adli makamlar soruşturma başlatmıştır.

12 Haziran 2011 seçimlerine gidilen süreçte bu tezgah ve sahte suçlamalar vesilesiyle MHP’ye zarar verecek tartışmalara hiçbir şekilde yer bırakmamak düşüncesiyle Milliyetçi Hareket Partisi Merkez Yönetim Kurulu ve Genel Başkan Yardımcılığı görevlerimden ve milletvekili adaylığından istifa etmiş bulunuyorum.

Bu çirkin siyasi tezgahın arkasındaki yurtiçi ve yurtdışı karanlık yüzler sürmekte olan adli soruşturmada ortaya çıkacaktır.

Türkiye’nin millet ve devlet olarak karşı karşıya bulunduğu beka sorunlarının ve ihanet kuşatmasının giderek ağırlaştığı bugünkü nazik dönemde Türk milletinin yegane gelecek ümidi Milliyetçi Hareket Partisidir.

Türk Milletinin 12 Haziran;da bu hain suikastı boşa çıkaracağına ve Türkiye’nin milli birliğinin temel harcı ve teminatı olan Milliyetçi Harekete sahip çıkacağına eminim."

TİB İNCELEME BAŞLATTI

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı (TİB), MHP’li bir milletvekili adayına ait görüntülerin internet sitelerinde yayınlandığı ihbarı üzerine inceleme başlattı.

Alınan bilgiye göre TİB, gelen bir ihbar üzerine MHP’li milletvekili adayının görüntülerinin internet sitelerinde yayınlanmasının engellenmesi için inceleme başlattı.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler