MHPde Arif Soysal krizi!

MHP'de Arif Soysal krizi!

Görevden alınan Çankırı İl Başkanı Arif Soysal, Korgun'dan belediye başkan aday adayı olunca işler karıştı.

Kongre sonrası seçimle göreve gelmesine karşın Şubat 2013'de MHP Genel Merkezi tarafından görevden uzaklaştırılan Çankırı il eski başkanı Arif Soysal yeni bir krize neden oldu.

Mart 2014'de yapılacak yerel seçimler için partisinin Korgun ilçe teşkilatından 'belediye başkan aday adayı' olarak müracaatta bulunan Arif Soysal'a ilk tepki mevcut il başkanı Yusuf Naci Bayındır'dan geldi.

Sonrasında gelişen olaylarla birlikte yaşanan kriz, MHP Genel Merkezi koridorlarına kadar ulaştı.

MHP Genel Merkezi'nin Arif Soysal'ın 'belediye başkan aday adaylığı başvuru' dilekçesiyle ilgili olarak bugüne kadar henüz olumlu ya da olumsuz bir yanıt verilmediği öğrenilirken tartışmalara neden olan isim Sözcü18'e konuştu:

SİYASİ DURUŞUMUN FATURASINI ÖDEDİM!
"MHP Çankırı İl kongresinden delegenin takdiri ile İl Başkanlığı koltuğuna oturan, sonrasında Genel Başkan'la bir şekilde ters düşerek görevden uzaklaştırılan benim. Yaşadığım Korgun ilçesinden 'belediye başkan aday adaylığı' başvurusunda bulunarak önce vatandaşlık sonrasında da partinin bir üyesi olarak sahip olduğum haklarımı kullandım. Ancak ne yazık ki yaklaşık 5 aydır süregelen kısır bir tartışma ortamı ile birlikte aday adaylığı başvuru dilekçem gerek il başkanlığı gerekse genel merkez tarafından onaylanmadı. Sonucu ben de merakla beklemekteyim."

Edinilen bilgilere göre Korgun'dan MHP Belediye Başkan aday adaylığı müracaatında bulunan tek ismin Arif Soysal olduğu öğrenildi.

aa-mhp-korgun-baskanadayi-arifsoysal-sozcu-resim-09.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
22 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler