MHP'de belediye başkan adaylığı Şekerci'den geçiyor!

MHP'de belediye başkan adaylığı Şekerci'den geçiyor!

MHP Çankırı'da bugüne kadar belediye başkan aday adaylığı müracaatında bulunmuş tek bir isim yok... 'Bunun nedeni nedir?' diye soruyu sorduk ve karşımıza ilginç bir fotoğraf çıktı...

MHP Çankırı'da belediye başkan aday adaylığı müracaatının 5 Kasım tarihi itibari ile başlamış olmasına karşın haber yayına hazırlandığı saatlere kadar bir tek ismin dahi başvuruda bulunmamış olması parti tabanında farklı soruların yayılmasına neden oluyor.

Sözcü18 Haber Merkezi'nin son bir haftadır MHP'nin Çankırı'da olası Belediye Başkan adayı olabilecek isimlerden başta Hakkı Yalçın olmak üzere, İsmail Hakkı Esen ve Metin Memiş'le yaptığı görüşmelerden çıkardığımız sonuç; "MHP'nin Çankırı Belediye Başkan adayını eylül ayında partinin Genel Sekreter Yardımcılığı'na getirilen Kadir Şekerci mi tayin ediyor?" şeklinde oldu.

Bugün Çankırı'da MHP tabanında 31 Mart yerel seçimlerine partinin Çankırı Belediye Başkan adayı olarak halen belediye meclis üyeliği görevini yürüten işadamı İsmail Hakkı Esen ismi telafuz ediliyor. Bu ismin öne çıkmasının birinci nedeni olarak da "Biat karşılığını alıyor!" 

"Biat nedir?" diye sorduğumuzda ise; "24 Haziran seçimlerinde işyerini milletvekili adayı Kadir Şekerci'ye açan, onunla seçim dönemi atan isim bugün karşımıza belediye başkan adayı olarak çıkartılıyor!" denilmekte!

Kendisine ulaştığımız İsmail Hakkı Esen ise gündemdeki iddiaları cevaplarken "Adaylık konusunda henüz kesin bir kararım yok. Ben de sizler gibi parti tabanımızda görüş ve düşünceler alıyorum. Hakkımızda hayırlısı neyse o olsun" derken, iki dönem belediye başkan adayı olarak seçimlere giren ve AK Partili belediye başkan adayları için 'zorlu bir isim' olarak adlandırılan Hakkı Yalçın ise "Benim aday adaylığına müracaatım Perşembe (yarın) gününden sonra olacak!" dedi.

Yalçın "Kadir Şekerci ile ilgili bir sıkıntınız mı var?" sorusuna ise "Benim her daim savunduğum içinde bulunduğum siyasi düşüncenin her daim seçim kazanması. Lakin Çankırı'da partimize oy kaybettiren iki ismi her platformda dile getirdim. Sizlere de söylemekten beis görmem. Birisi Recep Dumanlı ikincisi ise Kadir Şekerci'dir! Ben Genel Merkezimizde yapacağım görüşme sonrası aday adaylığı müracaatımı yapacağım" dedi.

METİN MEMİŞ: KADİR ŞEKERCİ VE GENEL MERKEZ YÖNETİCİLERİYLE GÖRÜŞECEĞİM
Türk Büro-Sen Çankırı Şube Başkanı Metin Memiş'in de MHP Çankırı Belediye Başkan aday adaylığı parti tabanında konuşulmakta. Kendisine ulaştığımız Metin Memiş "Aday adaylığı çalışmalarım uzun süredir devam ediyor. Şahsımın Belediye Başkan adayı olarak gösterilmesi halinde MHP'nin Çankırı'da seçimi kazanacağını düşünüyorum" derken "Aday adaylığı müracaatınızı ne zaman yapacaksınız?" şeklindeki sorumuza Memiş "Kamu personeli için istifaların son günü 1 Aralık. Bu tarihe kadar başta Genel Merkez olmak üzere bazı isimlerle görüşmeler yapacağım. Bu görüşme trafiğim içerisinde bölgemizin milletvekili adayı ve genel sekreter yardımcısı sayın Kadir Şekerci de var. Sonrasında aday adaylığı müracaatımı gerçekleştireceğim" dedi.

MHP TABANI "OLDU-BİTTİ"Yİ KABULLEN(E)MİYOR!
Çankırı'da MHP kulislerinde yaşanan gelişmelerden rahatsız olan isimlerinin açıklanmasını istemeyen bazı partililer "Çankırı'da bugün parti içerisinde estirilen bir hava mevcut! O da başta İl Başkanı olmak üzere, genel sekreter yardımcılığı görevine getirilen isimle birlikte MHP'nin Çankırı Belediye Başkan adayı olarak İsmail Hakkı Esen'i Genel Merkez'e kabul ettirme gayretleri! 3 isim yan yana gelmişler, 'teşkilatımızın adayı budur' diyorlar! Çankırı'da MHP tabanı böylesi bir zorlama ile karşı karşıya bırakılmamalı! Bunun ortaya çıkartacağı tahribatı ne mevcut il başkanı ne de partinin genel sekreter yardımcısı onaramaz! Genel Merkezimiz bu sesi duysun ve Çankırı'da yaratılmak istenen oldu-bittiye engel olunsun" şeklinde duygu ve düşüncelerini ifade ettiler.

İDDİALARLA İLGİLİ KADİR ŞEKERCİ KONUŞTU
MHP Genel Sekreter Yardımcısı Kadir Şekerci'ye ulaştık ve gündemdeki iddiaları kendisine sorduk. Şekerci "Bu tür iddialar her seçim döneminde yaşandı ve yaşanacak. Ancak şunu söyleyebilirim ki şahsım olarak tüm aday adaylarımıza aynı mesafedeyim. Bunun aksi olamaz. Bugün için belediye başkan aday adaylarımız Ankara'da Genel Merkezimizde adaylık müracaatlarını yapıyorlar. Bu müracaatlardan sonra Genel Merkezimizde yapılacak değerlendirme ile Çankırı Belediye Başkan adayımız tespit edilecek." dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
4 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler