MHPde Bukanın açıklamasına tepkiler

MHP'de Bukan'ın açıklamasına tepkiler

MHP Milletvekili Ahmet Bukan'ın sabah saatlerinde yaptığı "aday değilim" açıklamasına ilk tepki İl Başkanı Acıbunar'dan geldi.

MHP Çankırı milletvekili Ahmet Bukan'ın "aday değilim" açıklamasına ilk tepki İl Başkanı Ali Acıbunar'dan geldi. Başkan Acıbunar yaptığı yazılı açıklamada şunları ifade etti:

"Bu gün burada 23. dönem MHP Çankırı milletvekilimiz sayın Ahmet Bukan'ın basın toplantısında birlikteyiz. Kendisi, öğrencilik yıllarından beri ülkücü gençlik ve MHP çizgisinden ayrılmamış, 2 dönem belediye başkanlığımızı, 23. dönemde de milletvekilimiz olarak TBMM çatısı altında muhalefet partisi milletvekili sıfatıyla görev ifa etmesine rağmen, 13 adet kanun teklifi, 15 adet yazılı soru önergesi ve 93 adet de araştırma önergesi vermiş, yani dolu dolu çalışmış, AKP milletvekilleri gibi 4 yılda bir uğrayarak değil, zamanının çoğunu Çankırı'da geçirmiş, evini buradan hiç taşımamış, hep aramızda bulunmuştur.

Bu anlamda bugün tarifi mümkün olmayan karmaşık duygular içerisindeyim. Ailesinin tüm fertleriyle bu harekete ömürlerinin her aşamasında omuz vermiş olan Ahmet Bukan ağabeyimizin bu kararına saygı duyuyor olmakla beraber, bir fedakarlık örneğidir diye de düşünüyorum.Hem de, Sayın Genel Başkanımızın 'önce ülkem, sonra partim ve ben' sözlerinde ifadesini bulan son derece anlamlı ve bir o derece de etkili bir fedakarlık. Umarım bu düşünce, herkese örnek olur.

Bu  duygu ve düşüncelerle kendisine bundan sonraki hayatında başarılar dilerken bizlerin arasında olacağını bilmenin huzuru içerisinde, herkese de saygılar sunuyorum."

cetin-kapdan-aciklama-resim-01.jpg

KAPDAN: SAYIN BUKAN'IN KENDİ ŞAHSİ KARARI
Karatekin gazetesi yazıişleri müdürü ve MHP İl Yönetim Kurulu üyesi olan Çetin Kapdan da yaptığı değerlendirmede şunları kaydetti:

"İnşallah partimiz ve kendisi için hayırlı bir karar olur. Ahmet Beyin mevcut milletvekili olarak kendi şahsi kararı. Adaylığını açıklasaydı bizim için hiçbir şey değişmezdi. Aday olsa da olmasa da, kendisi bizimle beraber. Arkadaşlarıma omuz vereceğim dedi. Bizleri çok rahatlatan bir açıklama. Onun varlığı bize her zaman güç katmıştır. Aday olmasa bile bu manevi desteği bize güç katacaktır. Çok duygusal anlar. Bunca yıldır MHP'ye belediye başkanı ve milletvekili olmuş birisinden bahsediyoruz. Yıllarca bu dava içerisinde züntüleri ve sevinçleri birlikte yaşadık. Verdiğ ikararın tamamen kendi şahsi kararı olması yönünden sevinçliyim. Sayın Bukan, şunu da demedi, ben aday değilim ama siyasetten kopuyorum demedi. Gençler ön plana çıksın, ben onlara ağabeylik edeyim dedi. Çok hoştu. Manzara görülmeye değerdi. MHP'de çok güzel bir manzaraydı. İnsanların bu açıklamayı tenakuz içerisinde dinlemesi güzeldi. Memleketimiz için hayırlı uğurlu olsun."

Dr. ŞAHİN ERASLAN: "Aday adayı olmama yönündeki kararda bir kan değişikliği hissetmiş olmalı. Sayın Bukan'ın aldığı kararın Çankırı için olumlu olacağını düşünüyorum. Ahmet abi açısından seviniyorum. Spekülasyonun bol olduğu Çankırı gibi bir bölgede üzerinde hiç bir kara leke taşımadan bugünlere kadar geldi. Uzun soluklu ve takdir edilmesi gereken bir isim Ahmet Bey.  Bu kararın parti tabanına olumlu yansıyacağını düşünüyorum. Olgun ve takdire şayan bir karar. Seçmen bazında olumlu dönüşü olacak diye düşünüyorum. Seçmen ve Çankırı insanı Ahmet Bukan'ı takdir ettiğini düşünüyorum. Bugüne kadar ağbi dedik, bundan sonra da aynı düşünceler içerisindeyim. Çankırı ve MHP için hayırlı olacağını düşünüyorum."

TEVFİK RÜŞTÜ ÖZGÜR (İl Genel Meclisi MHP Grup Başkanı)
"Sayın Bukan'ın verdiği karara saygı duyuyorum. Her siyasetçinin yapamayacağı bir iş. özveride bulunmuş, liderken bırakmak özverili bir durum. Sayın Bukan'ın hizmet verdiği dönemlerde bedeller de ödedi. Bundan sonra da aday olmasa bile MHP'de hizmet etmeye, görev almaya devam edecektir. Hakikaten bir siyasetçi için zirvedeyken devam etmeme kararını vermek o kadar kolay bir iş değil. Böylesi bir karardan dolayı kendisini takdir ediyorum. O 'ben adayım' dediği zaman, başkasının aday olma şansı yoktu. Tadında bıraktı. Çankırı'nın ve parti tabanının abisi olarak yerini alacaktır diye düşünüyorum. Aday olsaydı yapacağı çalışmalarla aday olmamasına karşın yapacağı katkılar aynı olur.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
5 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler