MHPde Evet depremi!

MHP'de Evet depremi!

12 Eylülde yapılacak halk

oylamasında "Evet" oyunu kullanacaklarını açıklayan MHP'li başkanlar istifa etti.

Çorum'da MHP'li 3 belde belediye başkanı ve bir belde başkanı referandumda "Evet" oyu kullanma kararı vererek, belediye meclis üyeleriyle birlikte partilerinde istifa etti. Başkanların gerekçesi Türkeş'in tarihi sözleri.

Anayasa değişikliğiyle ilgili 12 Eylülde yapılacak halk oylamasında "Evet" oyunu kullanacaklarını açıklayan Çorum'un MHP'li Arifegazili Belde Belediye Başkanı Hamza Yağmur, Narlı Belde Belediye Başkanı Necati Kökcü, Başpınar Belde Belediye Başkanı Cevdet Dağ ile MHP Başpınar Belde Başkanı Hürrem Tavlı ile belediye meclis üyeleri partilerinden istifa ettiklerini bildirdiler.
 
Turgut Özal İş Merkezindeki Belediye Konferans Salonunda düzenlenen basın toplantısında konuşan Arifegazili Belde Belediye Başkanı Hamza Yağmur, ''Rahmetli Alparslan Türkeş'in kemiklerini sızlatacak 'hayır' oylarının bulunmadığını'' söyledi.
 
Alparslan Türkeş'in ''Anayasanın mutlak değiştirilmesi gerektiği ve bunu yapacak hükümete her türlü desteği vereceği'' dediğini ifade eden Yağmur, ''12 Eylülün en ağır faturasını ödeyen, işkencenin her türlüsüne maruz bırakılan milletçilerin hatırı ve hatırası 30 yıldır bugünü beklemektedir. Bu önemli günde 'evet' diyeceğiz ki, kimse bir daha darbe yapmaya cesaret edemesin. 'Evet' diyeceğiz ki cezaevinde işkencelerde sağlığını ve canını kaybedenlere vefa borcumuzu ödeyelim. 'Evet' diyeceğiz ki terör örgütü sevinmesin, çeteler daha mutlu ve güçlü olmasın'' dedi.
 
Yağmur, bu nedenle şahsı ile birlikte Narlı Belde Belediye Başkanı Necati Kökcü, Başpınar Belde Belediye Başkanı Cevdet Dağ ile MHP Başpınar Belde Başkanı Hürrem Tavlı'nın da MHP'den istifa ettiğini söyledi.
 
Bu arada gazetecilere dağıtılan basın bülteninde üç beldeden toplam 16 meclis üyesinin de MHP'den istifa ettiği bildirildi.
 
Bir istifada Aksaray'dan!
MHP'de referandum sıkıntısı büyüyor. Aksaray'ın Eskil ilçe belediyesinin MHP'li Başkanı Niyazi Alçay, referandumda “evet” oyu kullanacağını belirterek partisinden istifa etti.
 
Alçay, 12 Eylülde yapılacak halk oylamasına ilişkin görüşlerini MHP İl Başkanı'na aktardığını, istifa dilekçesini de partiye faks çekerek ilettiğini bildirdi.
 
Kişisel ve bireysel çıkarların ülke çıkarlarının gerisine düşmemesi gerektiğini ifade eden Alçay, halk oylamasında millet iradesinin artık bu ülkede hakim olacağı, dolayısıyla ülkedeki mutlu azınlık iradesinin ortadan kalkacağı kanaatinin kendisinde oluştuğunu söyledi.
 
SİYASİ DEĞİL ÜLKE ÇIKARINI DÜŞÜNMELİYİZ
Alçay, şunları kaydetti: “Mensubu bulunduğum partimin düşüncesi bu anlamda beni bağlamıyor. Ben partimin şu anki görüşü ile farklı noktalarda olmak zorundayım. Çünkü hayata bir defa geldik. Bu hayatı tekrar bir daha yaşama şansımız yok. Ondan dolayı biz kendi çıkarlarımızın değil, siyasal çıkarlarımızın da değil, ülkemizin çıkarlarının çok daha önde olması gerektiğini düşünüyorum. Çünkü halk oylaması partilerin değil milletin meselesidir.”
 
DAHA ÖNCESİ İSTİFALAR
MHP'den daha önce de Ordu'nun Akkuş ilçesi Seferli Beldesi'nin MHP'li Belediye Başkanı Mehmet Kayaoğlu, Yunak Belediyesi'nin MHP'li Meclis üyeleri Hasan Tokdemir, Halil Yılmaz, Ömer Algı ve Muhammet Günay, Konya'nın Beyşehir ilçesine bağlı Yenidoğan Beldesinin MHP'li Belediye Başkanvekili ve Abdullah Karahan da evet oyu vereceklerini açıklayarak isitfa etmişlerdi.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler