MHPde KASET DEPREMİ!

MHP'de KASET DEPREMİ!

Kaset iddialarıyla ilgili adı geçen iki MHP'li üst düzey isim adaylıktan çekildi ve istifa etti.

MHP'nin üst düzey yöneticisi iki ismin görüntüleri internete düştü. Her iki MHP'li, gizli kamerayla kaydedilen görüntülerde kadınlarla sohbet ediyor ve iki kadınla öpüşüyor. Bir evde çekilen görüntülerde, siyaset, seçimler ve bazı cinsel içerikli konuşmalar yer alıyor.

Görüntülerde yer alan isimlerin ise MHP Adana milletvekili ve Aile ve Kadından Sorumlu MHP Genel Başkan Yardımcısı Recai Yıldırım ve MHP Kırşehir Milletvekili ve Yerel Yönetimlerden Sorumlu MHP Genel Başkan Yardımcısı Metin Çobanoğlu'nun olduğu iddia edilmişti.

Bahçeli aldırış etmiyoruz dedi ama...

Kaset iddiaları sorusunu cevaplayan Bahçeli ise çok kısa bir değerlendirmede bulundu: Kaset siyasetine biz aldırış etmiyoruz' 

Bu açıklamanın hemen ardından ise iki istifa geldi... MHP Adana Milletvekili adayı Recai Yıldırım ve Kırşehir Milletvekili adayı Metin Çobanoğlu, haklarındaki kaset iddialarının ardından MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin talebi üzerine adaylıktan çekildiler ve partideki görevlerinden istifa ettiler.

SAVCILIK SORUŞTURMA BAŞLATTI

Öte yandan Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, MHP Genel Başkan Yardımcıları Recai Yıldırım ile Metin Çobanoğlu’na ait olduğu iddia edilen görüntülerle ilgili olarak, "Özel hayatın gizliliğini ihlal" gerekçesiyle soruşturma başlattı

BAHÇELİ: İSTİFALARI BEN İSTEDİM
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Genel Başkan Yardımcılığı görevinden istifa eden Recai Yıldırım ile Metin Çobanoğlu'na ait olduğu iddia edilen görüntülerin "uygunsuz" olduğunu ifade ederek, "Bu olay ayrıca partimiz içerisinde soruşturulacaktır" dedi.

Bahçeli, Düzce'nin Akçakoca ilçesinde katıldığı bir yemeğin ardından gazetecilerin soru üzerine, "İnternette yayınlanan görüntüler uygunsuz. Bu görüntülerin yayınlanmasının ardından derhal talimatımı vererek partideki görevlerinden ve milletvekili adaylıklarından istifalarını istedim. Bu olay ayrıca partimiz içerisinde soruşturulacaktır" dedi.

Halkın nasıl bu olayı nasıl algılayacağı sorusuna ise Bahçeli, "Halkımızın nasıl algılayacağı belli, farklı düşünenler de olabilir" yanıtını verdi. Bahçeli, açıklamasının ardından Zonguldak'ta yarın gerçekleştirilecek mitinge katılmak üzere kentten ayrıldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
4 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler