MHP'de kurultay günü

MHP'de kurultay günü

Genel başkan adaylarından Meral Akşener, Koray Aydın, Ümit Özdağ ve Sinan Oğan erken saatlerde kongre salonuna gelirken, bir diğer aday Süleyman Sazak ise kurultaya katılmadı.

MHP’de çok tartışmalı tüzük kurultayı bugün gerçekleşiyor…  Ankara’daki Büyük Anadolu Oteli’nde yapılan kongreye katılmak için gelen partililer, polis kontrol noktalarında didik didik arandı. Parti delegeleri kongre alanına noter huzurunda kayıt yaptırarak giriş yaptı. Bu uygulama delegelerin salona girişini geciktirse de salt çoğunluğun toplanmasının önüne geçemedi. Genel başkan adaylarının saat 10:00’da geldiği kurultay salonunda delegelerin geç toplanması kısa süreli de olsa endişeye neden oldu. Adaylardan Sinan Oğan sozcu.com.tr’ye konuyla ilgili yaptığı açıklamada “Katılan delegeleri genel merkeze inandırmak kolay değil. Bunun için noter huzurunda girişler biraz uzun sürüyor” dedi. Çağrı Heyeti beklenen açıklamayı saat 14:00’da yaptı ve “752 delegenin imzasını topladık” dedi. 1186 üst kurul delegesinin 595'nin katılması halinde MHP tüzük kurultayının gerçekleşmesinin önünde bir engel kalmamış oluyordu. Çağrı Heyeti’nin delege açıklamasının ardından MHP’de tüzük kurultayı resmen başlamış oldu.

DİVAN BAŞKANI MUSAVAT DERVİŞOĞLU
Divan Başkanlığı için iki isim önerildi. Başkanlık adaylarından biri olan ve başından beri Meral Akşener’e yakın olan Musavat Derşivoğlu 456 imza alırken Hasan Hüseyin Türkoğlu için 170 imza verildi. Daha sonra delegelerin isteği üzerine genel başkan adayları yaklaşık 15 dakikalık bir görüşme yaparak tek liste üzerinde anlaştı. Hasan Hüseyin Türkoğlu adaylıktan çekildi ve Divan Başkanı Musavat Dervişoğlu oldu.

YAŞANANLAR MERAL AKŞENER CEPHESİNİ NASIL ETKİLER?
Başta Koray Aydın, Ümit Özdağ ve Sinan Oğan'ın 'üçlü ittifak' kurarak Meral Akşener'i hedef alan bir organizasyona girmeleri, muhalif cephede çok önemli bir gelişme yaratmaz. 'Neden' derseniz, özellikle Koray Aydın'la birlikte hareket eden delege sayısı iki elin parmakları sayısı kadar. Bununla birlikte Sinan Oğan'ın medyada yarattığı sinerjinin Meral Akşener'le kıyaslanabilecek bir ölçüye hiçbir zaman ulaşmadığı da ortada. Ümit Özdağ'ın durumu ise Koray Aydın'la Sinan Oğan arasında bir yerlerde!

MHP'de muhaif kanadın aylardır sürdürdüğü çalışmalardan ortaya çıkan gerçek şu ki; sadece MHP tabanı değil, AK Parti ve CHP tabanı da Meral Akşener'e oldukça sıcak bakmakta. Bugünkü kurultay salonunda yaşanacak kareler, Meral Akşener'in kendisine karşı yapılan 'üçlü ittifak' cephesinin son hamlesinin ne derece zayıf olduğunu kamuoyuna gösterecektir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler