MHP'de Sinan Oğan aday

MHP'de Sinan Oğan aday

MHP'de 1 Kasım seçiminde yaşanan düşüş sonrası tartışılan liderlik için Sinan Oğan'ın da aday olacağı belirtildi.

MHP’de Genel Başkanlık için ikinci aday da belli oldu. Selim Kaptanoğlu’ndan sonra, hakkındaki ihraç kararını iptal ettiren Iğdır eski milletvekili Dr. Sinan Oğan, 16 Kasım’da Ankara’da düzenleyeceği bir toplantı ile adaylığını resmen ilan edecek.

BÜYÜK DEĞİŞİM
Uzun bir süredir büyük kongre delegeleri üzerinde “lobi” çalışması yürüten Oğan, yakın çevresine yaptığı değerlendirmede, Genel Başkan seçilmesi halinde MHP’de büyük “değişim” yapacağını söyledi. Kendisinin en hazırlıklı Genel Başkan adayı olduğunu savunan Oğan, şu mesajları verdi:

“Ülkücüler artık her seçim sonrası evlerine başı eğik ve önünde gitmek istemiyor. Biz iktidar sloganı ile yola çıkacağız. 2019 seçimlerinde yüzde 25-30 bandında oy alacağız. 2023’de ise yüzde 40’ın üzerinde oy oranı ile MHP’yi tek başına iktidara taşıyacağız. Türk milliyetçileri, PKK terör örgütünün desteklediği HDP’nin altında olmayı hak etmiyor. Biz MHP’yi Meclis’te hak ettiği onurlu bir yerde oturtacağız. Tek derdimiz MHP’yi iktidara taşımak’’

500 DELEGE TAMAM
Olağanüstü kongre sürecinin bu yıl tamamlanması gerektiğini belirten Oğan’ın, "Delege konusunda bir sıkıntımız yok. 500 delegenin imzası ile olağanüstü kongreyi toplamayı planlıyoruz. İktidar hedefimizde doğu ve güneydoğu başta olmak üzere özellikle İstanbul’da Türkiye ortalamasının üzerinde milletvekili çıkartacağız. Bölgedeki birçok ilden Meclis’e vekil getirmezsek iktidar olamayız. İstanbul, Ankara, İzmir gibi metropol kentlerde önemli başarı hedefliyoruz" dediği öğrenildi.

GELENEKTEN GELECEĞE
Oğan’ın yakın çevresine ‘’Ülkücü irade 18 yılın ardından partide artık ciddi bir değişim istiyor. Bu talebe kayıtsız kalınamaz. Kongredeki listemizde öncelikle ülkücü camianın kucaklayacağı ve kamuoyunda karşılığı olan çok sürpriz isim bulunacak. Genel Başkan seçilirsem partinin vitrinini bu sürpriz isimlerden oluşturacağım. Başkanlık Divanı’nda alanlarında çok tanınmış ve kamuoyunun yakından tanıdığı isimler görev alacak” dediği ve Genel Başkanlık yarışındaki kampanya sloganını da, “Gelenekten geleceğe” olarak belirlediği bildirildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler