MHP'den Çankaya'ya Alevi aday

MHP'den Çankaya'ya Alevi aday

'İyi semah dönerim'

MHP lideri Devlet Bahçeli, Çankaya’dan Alevi bir ismi aday gösterdi. Son genel seçimlerde memleketi Amasya’dan milletvekili adayı olan Sadık Aslan, Ankara’nın en renkli adaylarından biri oldu. Çankaya’yı kapı kapı gezen Aslan, Alevi kesimin de desteğini bekliyor. İki üniversite mezunu olun ve halen Hacettepe Üniversitesi Tarih Bölümü’nde yüksek lisansa devam eden Aslan, “Çok iyi Semah dönerim” ifadesinin kullanıyor. CHP’nin kalesi Çankaya’da iddialı olduğunu belirten Aslan, “Alevi kimliğiniz MHP’de sıkıntı yarattı mı?” sorusunu ise şöyle yanıtlıyor:

‘MHP ALEVİLİĞİ KUCAKLAR' 
“Kesinlikle böyle bir şey söz konusu değil. Ben 13 yaşından beri MHP’liyim. O tarihten bu yana da partimden hep destek ve sevgi gördüm. MHP Türk dünyasını tümüyle kucaklama iddiası olan bir partidir. Türklüğün özüyle, sözüyle en önemli unsurlarından Aleviliği de öyle kucaklarlar. MHP’nin Alevilere karşı tutuculuğu asla yoktur.”

‘KALEMİZ DEYİP YATTILAR' 
Alevi olmasının adaylığında büyük avantaj olduğunu da belirten Aslan, CHP’ye yönelik “Yıllarca ‘kalemiz ‘deyip yattılar. Çankaya’yı yokluğa mahkum ettiler” dedi. Amasya’daki adaylığında Alevilerin desteğini alarak partisinin oylarını yüzde 30 artırdığını belirten Aslan, “Çankaya’da da aynı durumun yaşanacağını düşünüyorum. Vatandaşın teveccühü büyük” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler