MHP'den Çankırı sonuçlarına itiraz!

MHP'den Çankırı sonuçlarına itiraz!

MHP Genel Merkezi, başta Çankırı olmak üzere, Amasya, Kocaeli, Çorum, Iğdır, Malatya ve Ankara 2. bölge sonuçları hakkında İlçe Seçim Kurulları'na itirazda bulundu.

MHP, seçimi kılpayı kaybederek milletvekili çıkartamadığı 7 il’de sonuçlara itiraz etti. MHP Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Oktay Öztürk, “Geçerli oylarımızı sudan bahanelerle iptal ettiler. Haklı gerekçelerle bu sonuçlara itiraz ettik. Hakkımızı sonuna kadar arayacağız” dedi.

MHP Genel Merkezi, Amasya, Kocaeli, Çankırı, Çorum, Iğdır, Malatya ve Ankara 2. bölge sonuçları hakkında İlçe Seçim Kurulları’na itirazda bulundu ve bu illerde oyların yeniden sayılmasını istedi. MHP’nin itirazı kabul edilirse MHP’nin vekil sayısı 87′ye yükselecek.

HAKLI GEREKÇE
MHP’nin sonuçlara itiraz ettiği Amasya’da Mehmet Sarı, Kocaeli’de Lütfü Türkkan, Çankırı’da Recep Dumanlı, Çorum’da Vahit Kayrıcı, Ankara’da Hamit Ayanoğlu, Malatya’da Arif Yıldız, Iğdır’da ise İsa Yaşar Tezel’in milletvekili olmak için mücadele etmişti.

SÖZCÜ‘ye konuşan MHP Genel Başkan Yardımcısı Oktay Öztürk, haklı gerekçelerle seçim sonuçlarına itirazda bulunduklarını belirterek şöyle dedi:

“Kocaeli’nde iki milletvekili çıkartmıştık. Son anda çok az bir oyla Lütfü Türkkan’ın yerine HDP adayı milletvekili oldu. Yurtdışından gelen oylar Kocaeli’nde sonucu değiştirdi. Yurtdışı oyların dağılımında yanlışlık var. Ankara 2. bölge 3. sıra adayımız Hamit Ayanoğlu’da geçersiz sayılan ve iptal edilen oylar nedeniyle mağdur edildi. Amasya, Çankırı, Çorum, Iğdır ve Malatya’da da benzer durumlar geçerli. Oylar yeniden sayıldığında haklılığımız ortaya çıkacak ve buralardan parlementoya milletvekili sokacağız”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
9 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler