MHPden iktidara çağrı!

MHP'den iktidara çağrı!

Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanı Yusuf Naci Bayındır yaptığı basın toplantısında Çankırı gündemi ile ilgili eleştirilerini dile getirdi.

Milliyetçi Hareket Partisi Çankırı İl Başkanı Yusuf Naci Bayındır, Çankırı’ya yapılacak yeni hükümet konağı yeri ile ilgili kamuoyunda çeşitli spekülasyonlar olduğunu belirterek, iktidar mensuplarından konuyla ilgili düşüncelerini açıklamalarını istedi. 

Milliyetçi Hareket Partisi il binasında yönetimiyle birlikte bir basın toplantısı düzenleyen Bayındır, Türkiye’nin yakın tarihteki en karanlık ve en tehlikeli dönemini yaşadığını söyledi. 
 
Ülkenin son derece ciddi ve vahim bir durumun içerisinde olduğunu dile getiren Bayındır, "Bu felaket gidişe dur denilmediği takdirde Türkiye’yi karanlık bir gelecek beklemektedir. Ancak Milliyetçi Hareketin, tarihi boyunca ağır badireler atlatan Türk milletine olan güveni sonsuz ve sınırsızdır" dedi. 
 
Çankırı’nın sorunlarıyla yakından ilgilendiklerini dile getiren Başkan Bayındır, sorunların çözümü noktasında gayret gösteren iktidar mensuplarına sonuna kadar destek vereceklerini kaydetti.
 
ÇANKIRI HAKETTİĞİ PAYI NEDEN ALAMIYOR?
Çankırı’nın nüfus ortalamasına göre en çok şehit veren il olduğunu ifade eden Bayındır, “Geçen gün vergi mükellefleri ödül gecesinde konuşan defterdar, vergi toplamada Türkiye’nin 8. ilinin Çankırı olduğunu ifade etti. Bundan devletim ve milletim adına çok mutlu oldum. Vergi vermede 8. sırada, en çok şehit veren il statüsünde ilk sıradayız. Buna rağmen Çankırı, milli gelirden aldığı pay sıralamasında maalesef son sıralarda yer almaktadır. Tek başına iktidarda bulunan Adalet ve Kalkınma Partili kardeşlerime sesleniyorum, Çankırı insanı yaptığı bunca fedakârlığa karşı devletten hak ettiği payı neden alamıyor?” diye konuştu.
 
MİLLETVEKİLLERİ VE AK PARTİ İL BAŞKANI AÇIKLASIN!
Çankırı’ya yapılacak yeni hükümet konağı yeri ile ilgili kamuoyunda çıkan çeşitli spekülasyonların kendilerini üzdüğünü dile getiren Bayındır, "Konuyla ilgili milletvekilimiz Hüseyin Filiz, hükümet konağının yerinin doğru olmadığını açıkladı. Buna keza saygıdeğer belediye başkanımız da Kırkevler’in hükümet konağı için en son düşünülecek yer olduğunu söyledi. Bu iktidar mensupları arasında bir görüş ayrılığı olduğunu açıkça göstermektedir. Bir düşünce ittifakı olmadığı aşikardır. Ayrıca yeni hükümet konağı yeri ile ilgili kamuoyunda çıkan spekülasyonlar bizi derinden üzmektedir. Konuyla ilgili, belediye başkanımızdan, milletvekillerimizden ve il başkanı Salim Çivitcioğlu’ndan açıklama bekliyoruz. Lütfen bu denli büyük bir yatırıma sessiz kalmayın ve görüşlerinizi kamuoyu ile paylaşın. Büyük ve ciddi bir yatırımın yer değişikliğinin ortak bir karara bağlanması gerektiğine inanıyor ve cevap alacağımı umuyorum" ifadelerini kullandı. 
 
ÖNERİLERİMİZ ORTADADIR
MHP teşkilatı olarak yeni hükümet konağı yeri ile ilgili çeşitli tavsiyeleri olduğunu söyleyen Bayındır, "Bu güne kadar burada görev yapan il ve ilçe başkanlarım çeşitli tavsiyeler ilettiler. O tavsiyelere aynen katılıyorum. Tavsiyelerimiz arasında, eski otogarın bulunduğu yer, şehir stadyumu ve istasyon alanının olduğu kamuoyunun malumudur." dedi.
 
YOL ÇALIŞMALARI HALA SONLANMADI
Kırkevler Mahallesinde devam eden yol yapım çalışmalarına da değinen MHP İl Başkanı Bayındır, “Çankırı’ya kurulacak OSB ile ilgili çalışmalarda iktidar mensuplarına takdirlerimizi iletiyoruz. Fakat Kırkevler’de devam eden ve bir türlü bitmek bilmeyen yol çalışmaları bizi son derece üzmektedir. Oradaki kazalarda birçok insanımız hayatını kaybetti. Şimdiye kadar üç kere bitmiş olması gerekiyordu. Hala o şekilde duruyor, yazık değil mi?” şeklinde konuştu. 
 
İç içe kucaklayıcı bir siyaset anlayışını kendilerine düstur edindiklerini dile getiren Bayındır, “Memleket için hayırlı hizmetler üreten her kim varsa yanında duracağız. Olumlu tüm çalışmalarda siyasilerimize destek olacağız. Fakat olumsuz işlerde de uyarılarımızı elbette yapacağız. Siyasi partiler millete hizmet için vardır. Niyetimiz samimi, içten, başarılı bir siyaset arenası yaratmak” ifadelerini kullandı.
 
KORAY AYDIN'A DESTEK OLDULAR DİYE GÖREVDEN ALINMADILAR! 
Gazetecilerden gelen soruları da yanıtlayan Bayındır, MHP eski il yönetiminin görevden alınma nedenini açıkladı. Bayındır, “Eski il yönetimimizin görevden alınması, Koray Aydın’a olan desteklerinden dolayı değil, teşkilatımıza uygun olmayan açıklamaları, yanlışları ve genel merkez tarafından yapılan sözlü davetlere icabet etmemelerinden kaynaklanmaktadır. Bu güne kadar partimizden hiç kimse ihraç edilmemiştir” ifadelerini kullandı.  
 
TEVFİK RÜŞTÜ ÖZGÜR: ÖDENEK ARTIRILDI AMA
YER KONUSU HALA TARTIŞILIYOR
İl Genel Meclisi MHP Grup Başkan Vekili Tevfik Rüştü Özgür de kamuoyunda 28. Mekanize Piyade Tugay Yardımcılığı’nın Çankırı’dan gideceği yönünde çeşitli söylemler olduğunu ve tugayın gitmesi halinde hükümet konağının yeri için alanın uygun olduğunu söyledi. 
 
Hükümet Konağı yeri ile ilgili çelişkilerin olduğunu da söyleyen Özgür, "Vali bey geçen yıl, konağın yerinin hemen belirlenmesi ve çalışmaların başlaması gerektiğini söylüyordu. Aksi takdirde ödeneğin gideceğini ifade etmişti. 20 milyon lira olan bütçe şu an 35 milyon liraya çıktı ve hala yer tartışılıyor. Bunda bir çelişki var" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
56 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler