MHP’den Mansur Yavaş’a yeşil ışık

MHP’den Mansur Yavaş’a yeşil ışık

Partiden kopma noktasında olan Mansur Yavaş için yeni bir ışık...

Devlet Bahçeli ile girdiği polemiğin ardından MHP'den kopma noktasına gelen Mansur Yavaş'ın, Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı konusunda sürpriz gelişme yaşandı. Bahçeli'nin kurmaylarından MHP Konya Milletvekili Faruk Bal, parti ile bağlarını yeniden kurması halinde Yavaş'ın Ankara Büyükşehir adaylığının değerlendirilebileceğini söyledi.
 
2009 yerel seçimlerinde MHP'nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı olan ve yüzde 27 oranında oy almayı başaran Mansur Yavaş ile Genel Başkan Bahçeli arasındaki gerilim, seçimlerden bir süre sonra Bahçeli'nin yönetim tarzını eleştiren bir mektup yazmasıyla başladı. Kamuoyunun bilgisi dışında yaşanan bu gerilim, Yavaş'ın mektubunun medyaya sızmasıyla tavan yaptı. Aradan geçen süreçte de Yavaş ile Bahçeli arasındaki gerginlik yumuşamadı. Bu konuda son gelişme ise Yavaş'ın, MHP lideri Bahçeli ile görüşmeden önümüzdeki yıl yapılacak yerel seçimlerde Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı için aday adayı olduğunu duyurmasıyla yaşandı. Yavaş bununla da yetinmedi ve "Ramazan sonuna kadar adaylığım açıklanmazsa kendime yeni bir yol çizeceğim" diye açıklama yaptı. Bu gelişme üzerine MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Yolu açık olsun" diyerek, Yavaş ile yollarının ayrıldığını ima etti.
 
YAVAŞ’A YEŞİL IŞIK
Bu noktada sürpriz açıklama MHP Konya Milletvekili Faruk Bal'dan geldi. AKŞAM'a konuşan Bal, parti ile bağlarını yeniden kurması halinde Yavaş'ın Ankara Büyükşehir adaylığının değerlendirilebileceğini belirterek, kapı araladı.
 
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin Mansur Yavaş’ın geri dönmesine olumsuz bakmayacağını da ifade eden Bal, “Mansur Yavaş yolları ayırmak için elinden geleni yapmıştır. Ancak dönmesi halinde adaylığı yeniden değerlendirilebilir. Böyle bir şeyin söz konusu olması halinde herkes gibi Yavaş’ın da adaylık başvurusu MHP'de gözden geçirilir" dedi.
 
Mansur Yavaş'ın, Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı olduğu 2009 yerel seçimlerinde yüzde 27 oranında oy almasını da değerlendiren Faruk Bal, "Yavaş, bu oyların kendisine verildiğini iddia eden beyanlarda bulunuyor. Bu doğru değildir. Vatandaşlarımız o seçimlerde MHP’ye oy vermiştir. Önümüzde ki seçimlerde de böyle olacaktır. Oyumuzu artırarak yolumuza devam edeceğiz. MHP olarak Ankara’yı almak istiyoruz" dedi.
 
MEVLÜT KARAKAYA ÖNDE
Mansur Yavaş dışında ki aday adayları arasında Genel Başkan Yardımcılarından Ankara Milletvekili Mevlüt Karakaya isminin ön plana çıktığını söyleyen Bal, “Kesinleşmiş bir şey yok ama sıcak bakılan bir isim. Vatandaş nazarında da kabul görecek bir arkadaşımızdır" diye konuştu.
 
AYHAN, ALTINOK VE YILDIRIM DA ADAY
Diğer taraftan, Gazi Üniversitesi eski Rektörlerinden Rıza Ayhan, Keçiören eski Belediye Başkanı Turgut Altınok ve MYK Üyesi Turgut Yaşar Yıldırım da MHP Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı adaylığında isimleri konuşuluyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
3 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler