MHP'li Adan: Hükümet üç maymunu oynuyor

MHP'li Adan: Hükümet üç maymunu oynuyor

Genel Başkan Yardımcısı Celal Adan, dış politikaya yönelik değerlendirmelerde bulundu.

MHP'li Celal Adan, Türkiye'de delilsiz ve hukuksuz bir şeklide kendi milletine aslan kesilen AKP hükümetinin, dinleme yaptığını ayan beyan itiraf eden Almanya'ya karşı olan suskunluğunu sert bir şekilde eleştirdi.  

"İÇERİDE KENDİ MİLLETİNE ASLAN KESİLENLER,
ALMANYA KARŞISINDA DUT YEMİŞ BÜLBÜL.."

MHP Genel Başkan Yardımcısı Celal Adan, dış politikaya yönelik değerlendirmelerde bulundu. Cumhurbaşkanlığı seçim sürecinde ve sonrasında Türkiye'nin sanal gündem ile meşgul edildiğini, alay konusu olduğunu belirten Adan şunları söyledi:

"Almanya'nın Türkiye'yi yıllardır dinlediği tefrika edilirken, Hükümet ve AKP yöneticileri üç maymunu oynamaya devam etmektedirler. Almanya'ya karşı hiçbir düzeyde güçlü tepki gösterilmemektedir. İçeride kendi milletine karşı aslan kesilenler, bu rezalet karşısında dut yemiş bülbül gibi susmaktadır."

HÜKÜMETE "IŞİD" TEPKİSİ
İŞİD terörünün Türkiye'nin de içinde bulunduğu coğrafyayı kasıp kavurduğunu anlatan Adan, hükümetin bu örgüte yönelik nasıl bir politika izlediğinin bilinmediğini ifade etti. Irak'ta İŞİD'in vatandaşları ve Türk diplomatları rehin almasının üzerinden 77 gün geçtiğini hatırlatan Adan şu açıklamalarda bulundu:

"Bu konuda ağzından sadece 'gücümüzü kimse test edemez' cümlesinden başka bir şey duymadığımız Sayın Davutoğlu bu süre içinde ne yaptı? Irak'ta, Telafer'de, Kerkük'te, Gazze'de, Suriye'de, Libya'da 'test edilen' Dışişleri Bakanı Sayın Davutoğlu'nun sözüm ona derin stratejilerinin, gerçekte 'sığ hayaller' olduğu tecrübelerle ortaya çıkmıştır. Türkiye bu dönemde dış politikada sürekli kaybetmiştir. Sınırları kevgire dönmüş ve orta vadede ciddi sorunlarla karşılaşacağımız kesinleşmiştir. Diplomatlarımız serbest kalmadan, sınırlarımızda tam güvenlik sağlanmadan ve bunlara neden olanlardan hesap sorulmadan; Türk dış politikasının ve onun başındakilerin ciddiye alınması mümkün değildir."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler