MHP'li kadınlardan 8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinliği

MHP'li kadınlardan 8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinliği

MHP Çankırı Kadın Kolları İl Başkanı Narin Özdemir 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla yazılı bir açıklama yaptı ve...

MHP Çankırı Kadın Kolları İl Başkanı Narin Özdemir yaptığı yazılı açıklamada; "Başkanlığımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Kutlamalarında bizleri yalnız bırakmayan başta Genel Sekreter yardımcımız Recep Dumanlı, İl Başkanımız Çetin Kapdan ve yönetimi, İlçe Başkanlarımız ve Yönetimlerine, İl Genel Meclis ve Belediye Encümen üyelerimiz, Çankırı Ülkü Ocaklarına, Sendika ve Dernek Başkanlarımız ve yönetimlerine ve tüm konuklarımıza çok teşekkür ediyoruz. 

Ayrıca canla başla çalışan Kadın Kolları İl Başkanlığı`nda görev yapan çalışma arkadaşlarıma da çok teşekkür ediyorum. Tüm kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun." dedi.

MHP Çankırı Kadın Kolları il başkanlığında görevli kadınlar, beraberlerinde MHP Genel Sekreter Yardımcısı Recep Dumanlı ve İl Başkanı Cetin Kapdan'la birlikte başta Karatekin Parkı olmak üzere şehir merkezinde kadınlara karanfil dağıtarak 8 Mart Dünya Kadınlar Günü çerçevesinde etkinliklerini tamamladılar.

narinozdemir-mhp-cankiri-8martdunyakadinlargunu-resim-03.jpg

MHP Çankırı Kadın Kolları İl Başkanı Narin Özdemir'in yazılı basın açıklamasının bir bölümü aşağıdadır:

""Bizce kadın meselesi; memleket meselesi, millet meselesi ve insanlık meselesidir.
İnsanoğlu dünyaya gelirken milletin ırkını, dilini, dinini, zengin ya da fakir olmasını en önemlisi de cinsiyetini tayin ederek doğmaz.

Allah'ın özenerek yarattığı varlığı, bizlerin küçümsemeye, aşağılamaya ve kendimizce layık gördüğümüz değerlerle ölçüp tartmanın çok doğru olmadığı düşüncesindeyiz.

Peygamber Efendimizin 'Cennet anaların ayağı altındadır' diyerek övgüsüne mazhar olan kadınlarımıza biz gereken değeri ve saygıyı gösterebiliyor muyuz acaba?

Maalesef, dünyanın farklı yerlerinde yaşayan kadınlarımız eşit şartlara ve aynı derecede imkanlara sahip değillerdir.

Ülkemizde en önemli kadın sorunları arasında; Kadına şiddet, yoksulluğun getirdiği olumsuzluklar, eğitim ve öğretimde yeterince yer alamayışımız ve çalışma hayatına tam anlamı ile girememiş olmamızdır.

Eğitimin ailede başladığına inanıyorsak, öncelikle; anne eğitimi, kız çocukların okula gönderilmesi, üniversite eğitimi ve akademik hayatta kadınlar daha fazla yer almalıdır. Hala ülkemizde okula gidemeyen kızlarımız bulunmaktadır. Toplumların gelişmesi kadının eğitimi ile paralel ve gelişmişliğin göstergesidir.

İş hayatı ve istihdamda kadınlar daha fazla yer almalı, tüketen yerine üreten birey olmalıdır. Kadına sadece 'Sen 4 çocuk doğur ve evinde otur' denilmesi yerine kadının; çocukları, eşi ve evdeki durumu dikkate alınarak çalışma hayatına kazandırılması konusu partimizin politikaları arasında yer almaktadır.

Biz kadınlar 'her başarılı erkeğin ardında bir kadın vardır' inancı yerine birlikte ve yan yana yürümek istiyoruz. Muhtaç durumdan çıkartılıp daha verimli hale gelmesini, hem anne hem eş hem de çalışan kadın olmalıyız.
...

Kadınlarımızın aklına, bilgisine, asaletine, ferasetine, çalışkanlığına ve gücüne inancımla 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısı ile tüm kadınlarımızın Dünya Kadınlar gününü kutluyor, saygı ve sevgiler sunuyorum."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler