MHP'li Meclis üyesinden Alparslan Türkeş Parkı isyanı!

MHP'li Meclis üyesinden Alparslan Türkeş Parkı isyanı!

MHP'nin Çankırı Belediye Meclis Üyesi Zühtü Kıyısın, sosyal medyadan yaptığı paylaşımda her seçim döneminde gündeme gelen Alpaslan Türkeş Parkı üzerinden siyaset yapan AKP'ye sert çıktı...

Çankırı Belediye Meclisi'nin MHP'li üyesi Zühtü Kıyısın, AK Parti Belediye Başkanı Hüseyin Boz'un Aralık 2018'de yaptığı "Buğday Pazarı Mahallesi Yapraklı Yolu ile Tosya Caddesi arasında kalan 9100 metrekarelik alanda Alparslan Türkeş Parkı' yapımına başladık. Başbuğ Türkeş'in adını, şanına yakışır bir şekilde Çankırı'da yaşatacağımız için mutluyuz" açıklamasını kastetmiş olacak ki sosyal medyadan "AKP'li Çankırı Belediyesi Alpaslan Türkeş Parkından elini çek" şeklinde bir paylaşımda bulundu.

Kendisine ulaştığımız Zühtü Kıyısın; "2015 yılında dönemin belediye başkanı İrfan Dinç mevcut bölgeyi İnsanlık Tarihi Müzesi olarak projelendirmiş ve Türkiye'de tek olacağını ifade etmişti. Görselleri sosyal medyada ve basınla paylaşıldı. Bugün de aynı yer karşımıza Alparslan Türkeş Parkı olarak çıkıyor. 3 Meclis toplantı öncesinde bu alanla ilgili Meclis'ten 'tadilat' projesi geçti. O gün de mecliste eleştirilerimi Sayın Başkan'a ilettim. Başkan Boz da o gün Meclis'te cevaben 'Ben orayı seçim öncesi vaat olarak açıklamayacağım' demesine karşın, bugün parkın çevresi belediyenin afişleriyle donatılmış durumda" dedi.

Belediye Başkanı Hüseyin Boz'un konuyla ilgili Twitter paylaşımı:

boz-cankiri-alpaslan-turkes-parki-resim-01.jpg

kiyisin-cankiri-mhp-isyan-resim-01.jpg

Yapımına başlanan yeni Alparslan Türkeş Parkı'nın bugünkü durumu:

park-cankiri-resim-011.jpg

yeni-park-cankiri-resim-01111.jpgVe geçmişte Çankırı'da hizmete açılan Alpaslan Türkeş Parkı'ndan günümüz fotoğrafları:

turkes-parki-resim-04.jpg

turkes-parki-resim-06.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
2 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler