MHPli Milletvekilinden şok iddia!

MHP'li Milletvekilinden şok iddia!

MHP Antalya Milletvekili Yusuf Ziya İrbeç: Devlet Bahçeli beni öldürtmek istiyor.

MHP Antalya Milletvekili Yusuf Ziya İrbeç, Antalya'daki MHP mitinginde kendisine yönelik linç girişiminde bulunulduğunu belirterek, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin de kendisini öldürmeye azmettirdiğini ileri sürdü.

İrbeç, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, Antalya'da kendisine yönelik linç girişiminde bulunulduğunu belirterek, olaya ilişkin görüntüleri basına dağıttı.
 
Antalya'da Ülkü Ocakları temsilcisi bazı kişilerce protokole ayrılan yerde taciz edildiğini, MHP Serik Belediye Başkanı Mehmet Habalı'nın kendisine küfür ettiğini, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin Özel Kalem Müdürü Murat Çeliker'in öncülüğünde, elinde demir çubuklar olan kişilerle birlikte linç girişiminde bulunulduğunu ileri süren İrbeç, bu olaylardan dakikalar sonra Bahçeli'nin olay yerine geldiğini ve sessiz kaldığını söyledi. İrbeç, "Şu ana kadar Genel Merkez yöneticilerinden hiçbir tepki gelmediği gibi linç girişimine karış geçmiş olsun temennisinde bulunulmadı, özür dilenmedi. Nereden gelirse gelsin şiddete prim verilemez, 'oh olsun' denilemez. MHP, bir kişinin veya küçük bir grubun partisi değildir" diye konuştu.
 
Bahçeli'nin kendisi için 'İçimizdeki siyasi mayındır. Pimi çekip patlatalım' dediğini öne süren İrbeç, buna rağmen Bahçeli'ye karşı iyi niyetini koruduğunu söyledi. İrbeç, "Son gelişmeler karşısında Sayın Genel Başkan'ın şahsımı öldürmeye azmettirme anlayışından vazgeçmediğini görüyorum. Bu vahim durum bir an önce düzeltilmelidir. Kamuoyunu tatmin edecek bir açıklama şarttır. Aksi takdirde, şahsıma yönelik hayati tehlike karşısında gerekli tedbirleri almak üzere yetkililerin resen harekete geçmesi gerekmektedir. Buradan yetkililere duyuruyorum. Seçildiğim bölgemde ihanet planlarını yapanlar engellenmelidir" diye konuştu.
 
Gazetecilerin, 'Bahçeli'nin sizi öldürmeye çalıştığını ifade ediyorsunuz' sözleri üzerine ise irbeç, "Ben söylemedim, basına yansıdı. Bu kanaatteyim. Bahçeli, 'İrbeç, pimini çekelim patlatalım' diyor. Bu bir yönlendirmedir, ölüme azmettirme kadar tehlikedir. Birinci defasında 'tehlikeli ama tamir edilebilir' dedik ama ikinci kez linç girişimini kendi özel kalem müdürü marifetiyle gördüğümüzde ve Genel Başkan'dan şu ana kadar tepki gelmedi. Bunun önleminin alınması gerekiyor. Dav açma hakkımı saklı tutuyorum" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler