MHPye sürpriz katılım

MHP'ye sürpriz katılım

Şefkat Çetin, Koray Aydın'a karşı Bahçeli'nin yanında yer alacak...

Teşkilatçı kimliğiyle tanınan Şefkat Çetin, Koray Aydın'ın adaylığını açıklamasından sonra MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin davetiyle partiye geri döndü.

Devlet Bahçeli'nin Şefkat Çetin için MHP Genel Merkezi'nin 9. Katını tamamen tahsis ettiği söyleniyor.
 
Şefkat Çetin, Devlet Bahçeli'nin MHP Genel Başkanlığı'na giden süreçte yanındaydı. Devlet Bahçeli, koalisyon ortağı olduğunda da parti teşkilatını Şefkat Çetin'e emanet etti.
 
Şefkat Çetin, MHP 2002 seçimlerinde barajın altında kalınca partiden ayrılmıştı.
 
ÇETİN TOPA SERT GİRDİ 
 
Şefkat Çetin’in partiye dönmesi teşkilatlarda, gözle görülür bir hareketlilik yaşanmasına neden oldu. Bu arada Çetin’in uzun süren sessizliğini bozduğu açıklaması, MHP kulislerine, özellikle de muhalif cephesine bomba gibi düştü. Koray Aydın’ı doğrudan ve çok sert sözlerle hedef aldığı açıklamasında Çetin, bir süredir Ülkücü terbiye gereği susma hakkını kullandığını; ancak son dönemde yaşanan gelişmelere sessiz kalmasının mümkün olmadığını kaydetti. Açıklamasında, partinin kuşatma altında olduğunu iddia eden Çetin, bundan sonra görüşlerini yüksek sesle dile getireceğini söyledi. 
 
Ülkücülerin de Milliyetçi Hareket Partisi’nin de satılık olmadığını ifade eden Çetin, her şeye paralarının gücüyle sahip olabileceklerini düşünenlerin, davada bedel ödemeyenlerin, MHP'nin ve Türkiye'nin kıymetini anlamak için İslam coğrafyasına bakmalarını isteyerek, “Ülkücüler, vatan elden gidiyor kaygısı çekiyor. Bu yetmezmiş gibi, bu kötü gidişata dur diyecek, vatanı savunacak son kale MHP'nin karanlık dehlizlere çekilmesinden, yitirilmesinden endişe ediyorlar. Bu kaygıları taşıyanları, vatanın ne olduğunu bilmeyenler anlamaz” diye konuştu. 
 
MHP’nin ticarethane olmadığını, anlık zevklere kurban edilemeyeceğini ifade ederek geçmişte yaşanan kaset skandalına karışanlara sert sözlerle yüklenen Çetin, Alparslan Türkeş’i Söğütözü’ndeki Kurultayda saf dışı bırakmaya çalışanlar ile 12 Eylül sonrası partiyi birilerine peşkeş çekme planları yapanların, bugün “bakanlık, vekillik yaptım diyerek” kendisinde hikmet arayanlarla aynı amaca hizmet ettiklerini iddia etti. Çetin bu isimlerin dün olduğu gibi bugün de kişisel hırslarının kurbanı olduklarını ve millete hizmet etmek yerine, partiye utanç getirdiklerini söyledi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
3 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler