MHPyi kızdıracak dört soru!

MHP'yi kızdıracak dört soru!

Has Parti Kurucu Üyesi Polat, MHP’nin 4 soruyu yanıtlamasını istedi.

20-21 Dönem Erzurum Milletvekili Plan ve Bütçe Komisyonu Üyesi ve Has Parti Kurucu Üyesi Aslan Polat, MHP’ye dört soruyu yönelterek, bu sorulara acilen cevap vermesini istedi.

İşte Aslan Polat’ın MHP’lilerden cevaplamasını talep ettiği sorularının yer aldığı o yazı:

HAK EDİYOR MU?

MHP son günlerde iktidara gelmek istediğini sık sık beyan ediyor. Acaba iktidar ortağı olduğu 1999-2002 arası karnesi ile tekrar iktidara ortak olmayı hak ediyor mu? Ekonomik olarak 2001 krizinin patlamasında ortak mesuliyeti olan MHP, bu kriz üzerine Başbakan Ecevit tarafından alelacele Türkiye’ye çağrılan Kemal Derviş’in gün ve sayısı paket halinde ABD den gelirken, açıklanan kanun düzenlemelerine hiçbir itiraz etmeden kabul etmiş…

DERVİŞ-FİSHER’İN DUBAİ MODELİ

Gerek 17 İMF protokolü ve gerekse bu kanunlar ile Numan Kurtulmuş’un ifadesi ile Derviş – Fisher tarafından hazırlanan ve 'Dubai modeli’ olarak bilinen bu kanunlar, tamamen tüketime dayalı içerisinde istihdama yer vermeyen ve sıcak para ile çevrilmesi elzem olan bu büyüme modeli ile düşük kur yüksek faiz politikası ile ülke , tüm özel sektör ve halk borca esir edilmiş tarım ve hayvancılık tan destek minimuma indirilerek köylerde az çok üretici olan halk şehre göçe zorlanmış ve bunlar şehirde tamamen tüketici olmuştur.

MHP EKONOMİDE SINIFTA KALDI

İlk defa bu yıl bu politikalar yüzünden kurban bayramında dışarıdan kurban ithal edilmek zorunda kalınmış bu politikaların mimari Derviş tekrar ABD’ye dönmüş Fisher ise İsrail Merkez Bankası Başkanı olmuştur. Peki, ekonomide sınıfta kalan MHP, asıl getirilen sosyal içerikli kanunlar karşısında nasıl hareket etti?, onları bir hatırlatıp sormak istiyorum.

DSP-MHP-ANAP koalisyon hükümetince getirilen imam hatiplilere polis olmayı yasaklayan kanun tasarısı ile faizsiz finans kuruluşlarını kapatmak isteyen yasa tasarılarında MHP’liler nasıl hareket etti onu bir hatırlayalım.

21. yasama döneminde koalisyon hükümetinin İçişleri Bakanı Saadettin Tantan’ın Plan ve Bütçe Komisyonu’na getirdiği tasarının ilk halinde ‘sadece düz liseliler polis olabilir, meslek liseliler olamaz’ şeklinde idi…

Bizim yoğun itirazlarımızla geçen oturumlar sırasında bizim dışımızdaki iktidar ve muhalefetin bakana ortak teklifi ile tasarı ‘imam hatipliler haricinde kız meslek liseliler dâhil tüm meslek liseliler polis olabilir’ şeklinde değiştirildi.

Tasarının bu haline benim gördüğüm bir MHP’li vekil haricinde tümü Plan ve Bütçe Komisyonu’nda kabul oyu verdi. Bu şekliyle 13.04.2001 tarihinde TBMM Genel Kurulu’na gelen tasarı, Fazilet Partililerin büyük itirazı ve engellemesiyle ancak 25.04.2001 tarihinde oylanıp kabul edildi. ANAP’lı Işılay Saygın yüksek sesle, ‘ben böyle adil olmayan tasarıya oy vermem’ diyerek TBMM kurulu terk ederken, içerideki MHP’li vekillerin beş tanesi hariç diğerleri topluca ‘evet’ oyu verdiler.

Bu arada en ilginç olanı MHP Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt aynen tutanaklara geçen ifadesiyle, “Memlekette bir sürü namaz kıldırmaya adam lazım boş ver. Ya polis olup da ne yapacaklar, namaz kıldırsınlar gidip imamlık yapsınlar.” Dedi.

MHP’LİLERE SORUYORUM

Ben şahsen sevdiğim ve kabul oyu veren MHP’li vekillere, ‘nasıl bu tasarıya oy verdiniz’ dediğimde, ‘hükümetimizin tasarısı onun için verdik’ dediler. Bu tasarı ile bu güne kadar polis olmaları yasak olan imam hatip mezunları ancak birkaç ay evvel çıkan bir kanunla bu tabii haklarını elde ettiler.

Yine aynı hükümetin plan ve bütçe komisyonuna getirdiği faizsiz finans kuruluşlarının kapatılmasını sağlayacak tasarıya yine MHP’liler bir kişi hariç ‘evet’ derken, Allah’tan ANAP’lı Nesrin Nas, ‘bu tasarı finans sistemine büyük zarar verir. Çünkü Türk toplumunun önemli bir kısmı faiz haram diye paralarını ya altına ya ölü yatırıma ya da yastık altında saklıyor. Bu meblağların finans sistemine katılması çok önemlidir’ diye itiraz edip, ANAP gurubunda bir bölüm vekille beraber muhalefete katılınca tasarı DSP ve MHP’nin bir eksik oyuna karşı muhalefet ve ANAP ve bir MHP’linin oyu ile plan ve bütçe komisyonunda reddedildi. Ve faizsiz finans kuruluşları kapanmaktan kurtuldu şimdi MHP’lilere açıkça soruyorum.

1- Bu günkü işsizlik ve tarım ve hayvancılıktaki sıkıntılar halkın borca esir olması sizin getirdiğiniz 17’inci IMF politikaları ve Derviş –Fisher yasalarının eseri değil mi?

2- 1999 seçimlerinde biz FP’lilere hitaben ‘onlar ürkek biz erkek’ sloganı ile büyük oy topladınız. Peki, açıkça soruyorum ‘imam hatipliler polis olamaz’ tasarısına sizden beş kişi hariç, blok halinde oy verirken aynı hükümetin ortağı olan İşılay Saygın oylamaya katılmayacağını söyleyip genel kurulu terk ederken, kendinizi bu slogan karşısında, ‘nereye Işılay hanımı’ nereye koyuyorsunuz?

3- Yine faizsiz finans kuruluşları tasarısında plan ve bütçe komisyonunda bir eksikle blok halin de oy kullanırken, kendinizi nereye bu tasarının reddedilmesinde büyük emeği olan Nesrin hanımı bu slogan karşısında nereye koyuyorsunuz?

4- TBMM de ‘imam hatipliler polis olamaz’ yasasına ret oyu veren beş vekilinizi şimdi niçin hiçbirini vekil yapmadınız çok büyük suç mu işlediler?

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
4 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler