Milletvekili Akmandan müjdeler

Milletvekili Akman'dan müjdeler

Çok değil daha 48 saat olmadı ama "Seyrantepe'de

yaşananlar ve Çankırı gerçeği" başlığı ile yaptığımız yorum-haberin ardından Ak Parti Milletvekili Dr. Nurettin Akman'ın yazılı açıklaması, deyim yerindeyse adeta "bomba" niteliğinde oldu!

Vedat Beki'nin yaptığı yorum-haberin üzerinden henüz 48 saat geçmemişti ki, milletvekili Akman, "Çankırı'mızın geleceğine ilişkin projeler" başlığı altında sıraladığı "olası hizmetler" arasında Kenbağı mevkiinde 250 dönüm arazi üzerine inşaa edilecek yeni stadyum ve ilave tesislerle önemli bir spor kompleksinin müjdesini verdi.

YENİ BİR STAD + OLİMPİK YÜZME HAVUZU
Ak Parti Milletvekili Dr. Nurettin Akman'ın yaptığı yazılı açıklamaya göre "Gençlik ve Spor’dan Sorumlu Devlet Bakanlığı, Devlet Planlama Teşkilatı Müsteşarlığı ile yaptığımız görüşmelerde; önümüzdeki yıllarda Ankara’nın yanı başında milli müsabakaların yapılabileceği spor tesislerine kavuşmuş bir Çankırı’yı görmek istediğimizi belirttik. Bu anlamda İl Özel İdaremize tahsisi yapılan Kenbağı’ndaki 250 dönümlük araziyi daha da genişletmek suretiyle buraya büyük bir stad, olimpik yüzme havuzu, her spor dalını içeren spor saha ve tesislerinin yapılması konusundaki teklifimiz üzerine Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü yetkilileri yerinde incelemelerde bulundular. Planlama faaliyetleri devam etmektedir. Bu hususların yakinen takipçisi olacağız. Bu tesisler Türk Spor camiasına, üniversitemize ve tüm Çankırı’mıza hizmet vermiş olacaktır. Diğer taraftan halihazır stadımızı da halkımıza açmak suretiyle her an spor yapılabilir, fıskiyeli, havuzların olduğu bir park haline dönüştürmek suretiyle Çankırı’mız rahat bir nefes alacaktır diye düşünüyoruz." diyor.

MÜJDELER ARDI ARDINA
Ak Parti Çankırı Milletvekili Dr. Nurettin Akman; Çankırı’mızın geleceğine ilişkin projeler hakkında verdiği bilgiler şöyle devam ediyor:

"Üniversitemizin açılışı ile birlikte öğretim üyesi sayımız hiçbir üniversite de olmadığı kadar kısa zamanda 400’e ulaşmıştır. Bu kadro ile önümüzdeki dönemde hedeflerine ulaşmış bir Karatekin Üniversitesini görmek en büyük arzumuzdur. Üniversite Kampüsü, binalarımızın inşaatı ve alt yapısı için önemli derecede ödenek almış durumdayız. İnşaatlar hızla devam etmektedir. Maddi imkanları müsait iş adamlarımızı Üniversitemize katkı sağlamaya ve Fakülte binalarımızı yapmaya davet ediyoruz.

Kızılırmak örneğinde olduğu gibi Meslek Yüksekokullarını ilçelerimize taşımış bir üniversitenin Çankırı’mızın tamamını kucaklayacağı aşikardır. Bu anlamda rektörlüğümüzden cesaretli adımlar bekliyoruz.

TOKİ'DEN 3400 KONUT
Aslında 3 yıl önce temelini atmak için gayret gösterip, bir takım siyasi mülahazalarla gerçekleştiremediğimiz Kentsel Dönüşüm Projemizin 280 konutluk ilk etabının ihalesi 30 Kasım 2010 tarihinde TOKİ tarafından yapılacaktır. Temennimiz odur ki; toplam 3400 konutu; okul, yurt ve rekreasyon alanları, parkları ile birlikte önümüzdeki 5 yıl içinde tamamlayıp, Çankırı’mızı modern bir görünüme kavuştururuz ve insanlarımız daha güzel bir yaşama standardına kavuşmuş olur.

YUNUS AVM 2011 YILI BAŞINDA HİZMETE GİRECEK
Belediyemizce ihale edilen alışveriş merkezi, garaj binası ve çevresi 2011 yılının ilk aylarında bitirilmiş olacaktır. Kenbağı girişinden Çankırı çıkışına kadar karayollarınca 12 trilyonluk yol rehabilite çalışmalarının yer teslimi yapılmış, önümüzdeki yıl tamamı bitirilmiş olacaktır.

ÇANKIRI'NIN ALTYAPISI AB KREDİLERİ İLE YAPILACAK
Yine Belediyemiz ve Çevre ve Orman Bakanlığı arasında sürdürülen çalışmalar sonucu Çankırı’mızın alt yapısının AB Kredi desteği almak suretiyle yaptırılması konusunda (ki 50 trilyonluk bir projedir) son noktaya gelinmiş bulunmaktadır. Temennimiz 2011 yılında projenin başlamış olmasıdır.

KORGUN'A 3 GÖLET
DSİ Genel Müdürlüğü’nce Korgun ilçemizin köylerine 3 adet gölet projesi planlanmış olup, ilimizin içinden geçen çayın önümüzdeki yıldan itibaren bir anlamda suyu tutulmuş olacak, bu göletlerden yeterince su verilecek ve çayın şehir içi geçişi belediyemizce rehabilite edilecektir.

ADLİYE SARAYI 2011'DE BİTİRİLECEK
Adliye Sarayımız 2011 yılında bitirilecek, halihazır Adliye binamız tarihi özelliği bozulmadan onarımı yapılmak suretiyle Valiliğimizce tahsis edilecektir. İl Emniyet Müdürlüğü binamız ise Adliye Sarayı inşaatının hemen yanına 2011 Nisan’ının da ihalesi yapılacaktır.

Yine ilimizde Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü binası yapılması içinde çalışmalara devam etmektedir.

30'AR BİN TONLUK 2 SİLO YOLDA
Tarım Bakanlığımızca 2011 yılında 30’ar bin tonluk iki silo Çankırı-Kızılırmak yol ayrımına yapılması hususu programa alınmış bulunmaktadır.

Bütün bu projelerin takipçisi olacağız. Daha modern, yaşanabilir bir Çankırı için el ele, gönül gönüle vermeliyiz diyor saygılar sunuyorum."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler