Milletvekili Filiz lastik fabrikasının Ceo'su mu?

Milletvekili Filiz lastik fabrikasının Ceo'su mu?

AK Parti Çankırı milletvekili Hüseyin Filiz, Türk-Japon ortaklığıyla yapılan işletmenin 'ceo'su gibi açıklama yaptı ve...

AK Parti Çankırı milletvekili Hüseyin Filiz, Japon Sumitomo Rubber Industries ile Abdülkadir Özcan Otomotiv Lastik A.Ş'nin Yakınkent Organize Sanayiindeki tesislerine 115 işçi ve 5 mühendis alınacağını açıkladı. Milletvekili Filiz'in bu açıklaması vatandaşlar arasında "Sayın milletvekili Türk-Japon ortaklığının ceo'su mu ki, fabrikaya alınacak işçi ve mühendisin sayısını veriyor. Bununla yetinmiyor müracaat yerini açıklamasına ekliyor! Bizim bildiğimiz bu işler, fabrika yönetimince yapılır. Milletvekili fabrikanın CEO'luğuna mı getirildi de bizim haberimiz yok" şeklinde düşünce belirttiler.

Vatandaşın bu düşüncelerine Çankırı AKP milletvekili ne der bilemiyoruz lakin, yapılan açıklamayı da sizlerle paylaşıyoruz.

İŞTE O AÇIKLAMA

"Çankırı'ya, Türk-Japon ortaklığıyla yapılan 516 milyon dolarlık lastik fabrikasının ilk etapta 115 işçi ve 5 mühendis alacağı bildirildi.

AK Parti Çankırı Milletvekili Hüseyin Filiz, Japon Sumitomo Rubber Industries ile Abdülkadir Özcan Otomotiv Lastik A.Ş yatırımıyla inşa edilen fabrikanın, 2015 yılında üretime geçmesinin hedeflendiğini belirtti.

Fabrikanın üretim öncesinde eleman alımına başladığını kaydeden Filiz, yatırımın Çankırı'daki işsizlik sorununa kesin çözüm olacağını anlattı. Filiz, fabrikanın bölgenin parlayan yıldızı olacağını ve 2 bin kişiye iş imkanı sağlayacağını ifade ederek şöyle konuştu: "Lastik fabrikasına 3 makine mühendisi, 2 elektrik elektronik mühendisi ve 115 endüstri meslek lisesi mezunu ile ustalık ve kalfalık belgesi bulunan eleman alınacak. Personel İŞKUR aracılığıyla alınacaktır. Çalışmak isteyenlerin 17 Temmuz'a kadar İŞKUR'a başvurmaları gerekmektedir"

Yakınkent Organize Sanayi Bölgesi'ndeki (OSB) fabrikaların, Çankırı'nın kaderini değiştireceğini dile getiren Filiz, şunları söyledi:

"Çankırı'da işsiz insan kalmayacak. Çankırı'da gençlerimiz, okuldan mezun olduktan sonra inşallah işsiz, boş gezmeyecekler. Her evde mutlaka birkaç çalışanın olmasını sağlayacağız. Bunu da Yakınkent OSB'de kurulmakta olan lastik fabrikasının yanı sıra, diğer kurulacak fabrikalarda sağlayacağız. Bayram öncesi bu müjdeli haberi vererek, işsizlere erken bayram yaptırmayı düşünüyoruz. Artık Çankırılı gençler, kahve köşelerinden kurtulacak, elleri iş tutup evlerine gururla helal ekmek götürecekler."

Filiz, lastiklerin büyük bölümünün ihraç edileceğini ve ilk iki yıl içerisinde günde 30 bin lastik üretiminin hedeflendiğini sözlerine ekledi."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
6 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler