Milletvekili Filiz, OSBye elektrik peşinde

Milletvekili Filiz, OSB'ye elektrik peşinde

Milletvekili Filiz beraberinde Abdulkadir Özcan Otomotiv Lastik A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Özcan'la birlikte TEİAŞ Genel Müdürünü ziyaret etti.

Ak Parti Çankırı Milletvekili Hüseyin Filiz, Türkiye Elektrik İletim A.Ş. (TEİAŞ) Genel Müdürü Kemal Yıldır’ı makamında ziyaret etti. Abdulkadir Özcan Otomotiv Lastik A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Özcan’nın hazır bulunduğu ziyarette milletvekili Hüseyin Filiz, Çankırı’ya kurulması planlanan Organize Sanayi Bölgesi’nin enerji ihtiyacı masaya yatırıldı.

Milletvekili Hüseyin Filiz, OSB’nin enerji ihtiyacının bölgeye kurulacak olan trafo merkezi ile sağlanacağını belirterek, trafo merkezinin yaklaşık maliyetinin 20 milyon TL’yi bulacağını açıkladı.
 
OSB’nin elektrik ihtiyacının karşılanması için 120 MGW güce sahip bir trafo merkezinin olması gerektiğini dile getiren Filiz, konuyla ilgili çalışmalarına Kasım ayı içerisinde başlayacaklarını ve OSB Müteşebbis heyeti tarafından TEİAŞ Genel Müdürlüğüne müracaatta bulunulacağını bildirdi. TEİAŞ Genel Müdürlüğü’nün 2013 yılı yatırım programının kapatıldığını hatırlatan Filiz, Yıldır ile yaptığı görüşme sonrasında ilave yatırım tutarının Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı ve Başbakanlık kaynaklarından TEİAŞ Genel Müdürlüğüne aktarılacağını ve kaynak konusunda takipçi olacağını belirtti.
 
Milletvekili Filiz, önümüzdeki günlerde doğalgaz, su ve altyapı gibi konuların ele alınacağını sözlerine ekledi. (Kaynak: Karatekin gazetesi)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler