Milletvekili Filiz, Vedat Bekiye konuştu

Milletvekili Filiz, Vedat Beki'ye konuştu

Çavundur Belediye Başkanı Bayram Yukarıder'nin açıklaması sonrası milletvekili Filiz, genel yayın yönetmenimiz Vedat Beki'nin sorularını yanıtladı.

Ak Parti Çankırı Milletvekili Hüseyin Filiz, Genel Yayın Yönetmenimiz Vedat Beki’ye konuştu:  “Çankırı ile ilgili düşüncelerimde ısrarlıyım! Başbakanımız da destek veriyor”.

MHP’li Çavundur Belediye Başkanı Bayram Yukarıdere’nin, Ak Parti Çankırı Milletvekili Hüseyin Filiz’e atfen ““Çavundur Organize Sanayi Bölgesine gerek yok. Buradaki izni iptal edip Çankırı’yı bir sanayi bölgesine kavuşturacağız” sözlerine yaptığı açıklama tüm hararetiyle devam ediyor.

Tansiyonun yükseldiği bu aşamada Sözcü18 Genel Yayın Yönetmeni Vedat Beki, tartışmanın göbeğindeki Ak Parti milletvekili Hüseyin Filiz’le görüştü. Milletvekili Filiz “Bölgemizde 60'lı yıllardan bu yana süren göçü tersine çevirmemiz gerekiyor. Ortaya koyduğum tespitler açık ve net. Partimizin Kızılcahamam kampında ne Ankara ne İzmir ne de İstanbul konuşuldu… Çankırı her toplantıda baş köşedeydi. Bakanlar Çankırı adına çalışmalarını ortaya koydular. Aktardığım sorunlar ve önerdiğim çözümlere Sayın Başbakanımız da destek verdi. Bunun ötesinde Çerkeş’in MHP’li Belediye Başkanı Şükrü Tarhan dahi son çalıştaydaki konuşmasında Çavundur’un turizm ve de yaşam alanı olarak kaplıca suyuna dayalı projeleri ortaya çıkarmasını istiyor” dedi.

YAŞANAN SORUN BENİM DEĞİL ÇANKIRI’NIN MESELESİ

Ak Parti Çankırı Milletvekili Hüseyin Filiz, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Bugün Çankırı’nın konumu itibari ile ortaya koyacağı hedef sanayi ve üniversite kenti olmaktır. Bunun için de yapılması gereken akılcı davranış Ankara ile Çankırı arasındaki bağlantıyı yani ulaşımı en kısa ve en kolay hale dönüştürebilmektir. Esenboğa’dan Çubuk istikameti ile birlikte Şabanözü – Bakırlı yönünden Tüney’e ulaşılacak bir yol ile mevcut mesafeyi oldukça kısaltabiliriz. Buradan Çankırı’ya revize edilmiş bir demiryolu bağlantısı hem sanayicimize hem de bu şehre okumak için gelecek üniversite gençliğine büyük hizmet etmiş olur. Elimizde kalifiye eleman yok. Bizim Ankara yolumuzun olabildiğince yakınlaşması lazım ki, hem sanayici hem de istihdam edilecek kalifiye elemanlar bu şehirde yaşamayı ya da çalışmayı düşünsünler.

Ankaralı sanayici neden Temelli’ye ya da Sincan’a gitsin! Çankırı’da yatırım yapacak bir sanayici SSK priminden yüzde 80 ila 100 arasında avantaj sağlayacak. Bununla birlikte kurumlar vergisinde, stopajda çeşitli avantajları olacak. Teşvik bölgesi içerisinde bulunmanın kolaylığını ve karlılığını yaşayacak olan sanayici Çankırı’ya neden gelmesin ki. TBMM’de Sanayi Komisyonu üyesi olmam nedeniyle şu anda önümde 50 yatırımcı kaydı var. Bunların büyük bir bölümünü Çankırı’ya getirmemek için bir neden yok.

Partimizin Kızılcahamam kampında sayın Başbakanımıza hazırlamış olduğum projeyi birebir aktarma fırsatı buldum. Kendisi de sayın bakanımız Zafer Çağlayan’a talimat verdi. Kısa süre içerisinde sayın bakanımızla bir araya gelerek konuyu etraflıca masaya yatıracağız.”

ÇERKEŞ BELEDİYE BAŞKANI DA AYNI PARTİDEN AMMA!

Milletvekili Filiz konuşmasının bitiminde “Bakın, cumartesi günü Çerkeş’te yapılan çalıştayı takip ettim. Orada sayın Belediye Başkanı Şükrü Tarhan yaptığı konuşmada Çavundur ile ilgili düşüncelerini ortaya koydu. Çavundur’un sahip olduğu doğal kaynakları göz önüne alarak bölgenin bir yaşam ve turizm merkezi olması gerektiğine işaret etti.  Aklın yolu bir! Söğüt Seramik Kurşunlu’da takriben 3 bin kişiye istihdam sağlayacak. Önümüzdeki dönemde Çerkeş’te Özka Lastik yapacağı yatırımlarla 2 bin kişiye iş olanağı verecek. Bu kadar insanın tamamının bölgeden temin edilmesi bir yana, çalışan ve üreten insanımızın başta konut olmak üzere sosyal hayatını yaşayabileceği mekanlara sahip bölgelerimizin de olması gerekiyor.” diyerek sözlerini tamamladı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
13 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler