Milletvekili Filize soğuk duş!

Milletvekili Filiz'e soğuk duş!

Sözcü18'de yayınlanan haber sonrası soluğu Çankırı Ticaret ve Sanayi Odası'nda alan milletvekili çok daha sert cümlelerle karşılaştı...

 

Çankırı Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hayrettin Çelikten'in Sözcü18'de hafta başında yer alan açıklamaları geçtiğimiz haftaya damgasını vurmuştu. Yaşanan gelişmelerin ardından Cumartesi sabahı Oda Başkanı Hayrettin Çelikten'le sabah kahvaltısına oturan Ak Parti Milletvekili Hüseyin Filiz,  burada da beklemediği sert cümlelerle karşılaştı.
 
Oda Başkanı Çelikten'in "OSB için yer tespitini iki bürokrat ile yapıyorsanız benim sözüm yok" tepkisi milletvekili Filiz'i iyiden iyiye şaşırttı. İsterseniz gelin gelişmeleri Karatekin gazetesinin bugünkü sayısında yer alan haberden takip edelim.
 
"SANAYİ MÜDÜRÜ FABRİKA YAPACAKSA BUYURSUN YAPSIN"
 
Çankırı Milletvekili Hüseyin Filiz, Ticaret ve Sanayi Odası üyeleri ile kahvaltıda buluşarak OSB yatırımları ile ilgili çeşitli bilgiler verdi.
 
Ticaret Sanayi Odası Salonu’ndaki toplantıda konuşan Çankırı AKP Milletvekili Hüseyin Filiz, hükümetin desteğini arkalarına aldığını belirterek, “Çankırı tarihinde belki böyle bir ivme yoktu, gerçekten Çankırı ciddi anlamda bir ivme kazandı. 2 milletvekili ve belediye başkanımız iktidar partisinden. Bu bize çalışmalarımızda yardımcı oluyor. Çaldığımız kapı açılıyor, Çankırı’ya nerden ne gelecekse, tüm kaynakları didik didik araştırıyoruz” dedi.
 
Geçmiş yıllardaki milletvekillerinin aralarında çeşitli husumetler yaşadıklarını ifade eden Filiz, “Birisi bir şey diyordu, öbürü başka bir şey diyordu. Neyse ki bizim böyle bir problemimiz yok. Milletvekili kardeşimle birlikte elimizden gelenin fazlasını yapmaya gayret ediyoruz. Çünkü Çankırı’yı büyütmekten, dedikoduyu bitirmekten başka çaremiz yok. Dedikoduyu bitireceğiz ve birbirimizle uğraşmayacağız” ifadelerini kullandı.
 
OSB hakkında çeşitli bilgiler veren Filiz, “Bu konu üzerinde yoğun olarak çalışıyoruz. Kızılcahamam kampında başbakanımızdan özel olarak rica ettik ve Zafer Çağlayan’a talimat verdi. Müsteşarla birlikte belediye başkanlarımızı tek tek arıyor, doluluk oranlarını ve bu konuda destek beklediğimizi ifade ediyoruz. Sağ olsun bu konuda Çerkeş Belediyesi çok duyarlı. Her zaman söylüyorum çalışkan adam başka oluyor, ama yanı başındaki Çavundur’a bakıyoruz. Biz artık Çavundur’un kendi yolunu bulmasını bekliyoruz, yapılacaksa yapılsın ama Çavundur gecikirse olmaz” ifadelerine yer verdi.
 
Çankırı’nın en iyisini hak ettiğini ifade eden Filiz, “Biz tüney yakınlarında bir OSB olsun diyoruz. Talepler geliyor ve bunların %99’u Çankırı dışından. Ayrıca oraya Esenboğa’dan bir yol yapmayı düşünüyoruz. Uçaktan inecek 20 dakikada fabrikasında olacak. Esenboğa’dan Ankara’ya gidene kadar, Çankırı’ya gelecek” dedi.  OSB yeri konusunda meclis üyelerinin fikirlerini dinleyeceğini belirten Filiz, TSO üyelerinden konu hakkında destek beklediğini söyleyerek sözlerini noktaladı.
 
Filiz’den sonra konuşan Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hayrettin Çelikten, bu konu hakkında geçtiğimiz günlerde bir inceleme yapıldığını fakat kendilerine haber verilmediğini ifade etti. Milletvekili Hüseyin Filiz,’e kırgın olduğunu söyleyen Çelikten, “ Sayın vekilimizin bence ilk önce geleceği yer burası olmalıydı. Bu yüzden kendilerine kırıldığımı ifade etmek istiyorum” dedi.
 
Yatırımın zorluklarını anlatan Çelikten, “Bizler bu memleketin dinamosu, çimentosuyuz. OSB yeri konusunda önce bizden görüş alınması gerekirdi diye düşünüyorum, sonuçta sanayi müdürü de, vali de bir devlet memuru. Yatırımı yapacak olan bizleriz, sanayi müdürü eğer fabrika yapacaksa buyursun yapsın” ifadelerini kullandı." (kaynak: karatekin gazetesi)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
16 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler