Milletvekili Öğütün önergesine 7 ay sonra yanıt!

Milletvekili Öğüt'ün önergesine 7 ay sonra yanıt!

CHP İstanbul milletvekili Kadir Gökmen Öğüt'ün gündeminden Çankırı hiç mi hiç eksik olmuyor...

CHP'nin Çankırı'dan sorumlu milletvekili Kadir Gökmen Öğüt'ün kentimizin Kızılırmak İlçesi ile ilgili hazırladığı önergeye İçişleri Bakanı Muammer Güler'den 7 ay sonra yanıt geldi.
 
CHP İstanbul Milletvekili Kadir Gökmen Öğüt, Çankırı'nın sorunlarıyla yakından ilgileniyor. Öğüt, hazırladığı önergelerden birinde de Kızılırmak'ın bazı sorunlarına değinerek adli teşkilatın kaldırılmasından Devlet Hastanesi'ndeki doktor eksiğine değin pek çok konuyu gündeme getirmişti.
 
Öğüt'ün önergesine yanıt İçişleri Bakanı Muammer Güler'den geldi. Kızılırmak Devlet Hastanesi'nde uzman doktor, diş hekimi ve hizmetli bulunmamasının sıkıntı doğurduğunu, bu kadroların ne zaman doldurulacağına yönelik soruya yanıt veren Bakan Güler, uzman hekim ihtiyacı ile ilgili olarak boş kadro olarak kura açıldığını ancak talep olmadığını ifade etti. Bakan Güler, aynı şekilde Sağlık Bakanlığı tarafından "Diş Tabibi Alımı" kurası açıldığını ancak halen buraya da bir başvuru olmadığını belirti.
 
Personel ihtiyacının karşılanmaya devam edeceğini belirten Bakan Güler ayrıca, Öğüt'ün ilçeden kaldırılan adli teşkilatın yeniden açılıp açılmayacağı ile ilgili sorusuna da yanıtladı.  Adli teşkilatın yeniden açılması konusunda bir çalışma yürütülmediğini ifade eden Güler,  CHP'li Öğüt'ün Kızılırmak'ın birçok köy yolunun stabilize durumda olduğu, Sülüklü yol ayrımı ile Kızılırmak-Sungurlu yolunun tek şerit olmasıyla ilgili olarak bir çalışma yapılıp yapılmadığı yönündeki sorusunu da yanıtsız bıraktı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler