Milletvekili Şahin ile Ak ve MHP İl Başkanlarının mesajları

Milletvekili Şahin ile Ak ve MHP İl Başkanlarının mesajları

Ramazan ayının başlangıcı nedeniyle milletvekili Şahin ile MHP ve Ak Parti İl Başkanları birer mesaj yayımladılar.

Ak Parti Çankırı Milletvekili İdris Şahin'in Ramazan ayı mesajı

Ak Parti Çankırı Milletvekili İdris Şahin, Müslümanlar için en kutsal ay olarak kabul edilen Ramazan ayının başlaması münasebetiyle bir kutlama mesajı yayınladı. Şahin, kutlama mesajında şunları kaydetti:

"İslam aleminin heyecanla beklediği; bolluk, bereket, rahmet ve mağfiret ayı olarak bilinen 11 ayın sultanı Ramazan ayına girmiş bulunmaktayız.

Yardımlaşma ve paylaşmanın arttığı, içerisinde bin aydan daha hayırlı olan Kadir gecesini barındıran Ramazan ayı, mukaddes kitabımız Kur’an-ı Kerim’in ilk ve son ayetlerinin yeryüzüne indiği mucizelerle dolu bir aydır.

Ramazan ayına girmemiz vesilesiyle rahmet kapılarının ardına kadar açıldığı bu ayda, başta Çankırılı hemşerilerim olmak üzere tüm İslam aleminin Ramazan-ı Şerifini en içten duygularımla kutluyor, bu mübarek ayın ülkemize ve milletimize hayırlar getirmesini Cenabı Allah’tan niyaz ediyorum."

Ak Parti İl Başkanı Salim Çivitcioğlu'nun mesajı

"Değerli  Hemşerilerim

Müslümanların hayatında bazı zaman dilimlerinin farklı bir önemi ve  bu zaman dilimlerinde insan ilişkilerinin farklı bir yapısı vardır. Bu farklılık önceki dönemlerde yaşatıldığı gibi günümüzde de İslam camiasında yaşanmaya çalışılmaktadır. Üç aylar diye bilinen Recep, Şaban ve Ramazan bu farlılık arz eden zaman dilimlerindendir. Üç aylarda müslüman kardeşlerimiz  ibadet ve beşeri ilişkilerde daha özenli ve hassa davranırlar ve bu dönem içinde buluna kandilleri ihya etme konusunda çaba ve gayret gösterirler.

Üç ayların sonuncusu olan Ramazan ve içinde bulunan Kadir gecesini fazileti ise hepsinden yücedir. ALLAH’ü teala ve Peygamber Efendimizin Ramazan. Oruç ve Kadir gecesi hakkındaki övgü ve önemsemeleri tüm Müslümanlarca bilinmektedir.

Çünkü Yüce Kitabımız, Mîlâdî 610 yılında, bundan tam 1400 yıl önce böyle bir Ramazan ayında yeryüzüne inmeye başladı. Allahü Teâlâ bunu bize şöyle bildiriyor: “Ramazan ayı, insanlara yol gösterici, doğrunun ve doğruyu eğriden ayırmanın açık delilleri olarak Kur’an’ın indirildiği aydır. Dolayısıyla Yüce Allah’ın âlemlere rahmet olarak gönderdiği, insanlık için en mükemmel ahlâk örneği olan Efendimiz Hz. Muhammed Mustafa’ya peygamberlik görevi bu ayda verildi. “Bin aydan daha hayırlı” olan Kadir gecesi de  bu aydadır. Resulullah (aleyhissalâtu vesselâm) buyurdular ki inanarak ve sevabını Allahü teâlâdan umarak, Kadir gecesini ihya edenin geçmiş günahları affolur.) ve yine "Resulullah (aleyhissalâtu vesselâm) buyurdular ki: "Ademoğlunun her ameli katlanır (Zira Cenab-ı Hakk’ın bu husustaki sünneti şudur :) Hayır ameller en az on misliyle yazılır, bu yediyüz misline kadar çıkar. Allahü Teâla Hazretleri (bir hadis-i kudside) şöyle buyurmuştur:  "Oruç bu kaideden hariçtir. Çünkü o sırf benim içindir, ben de onu (dilediğim gibi) mükâfaatlandıracağım  Kulum benim için şehvetini, yiyeceğini terk etti’

"Oruçlu için iki sevinç vardır: Biri, orucu açtığı zamanki sevincidir; diğeri de Rabbine kavuştuğu zamanki sevincidir  Oruçlunun ağzından çıkan koku (halüf), Allah indinde misk kokusundan daha hoştur.

İslam inancında bu kadar değer verilen bu zaman dilimlerinin tüm Müslümanlarca ve özellikle muhafazakarlığı ile bilinen Çankırılı hemşerilerimizce gereği gibi ihya edilip, beşeri ilişkilerinde de sui zan, gıybet, yalan, dargınlık gibi olumsuz davranışlardan temizleneceğine tüm kalbimle inanıyor ve bu duygular içinde tüm İslam aleminin ve özellikle Çankırılı hemşerilerimin Ramazanlarını kutluyor ve şu sıcak günlerde tutacakları oruçlar için sabır ve kolaylıklar vermesini Cena-bı Hakk’tan diliyorum."

MHP İl Başkanı Ali Acıbunar'ın mesajı:

"İslam dünyasının en bereketli ayı Ramazan’a bugün itibariyle girmiş bulunuyoruz. Bilindiği üzere Allah Tealâ, her derde bir deva, her hastalığa bir ilaç verdiği gibi kötülüklere karşı da korunma araçları vermiştir. Orucun bir özelliği de bizi kötülüklerden koruyan bir ibadet oluşudur.

Nitekim Peygamberimiz orucun bu özelliğini hepimizin kolayca anlayabileceği şekilde güzel bir benzetme ile açıklayarak "Oruç bir kalkandır, o halde oruçlu kötü söz söylemesin. Kendisi ile çekişip kavga etmek isteyen kimseye iki defa, 'ben oruçluyum' desin' buyurmuştur.

Biz Müslümanlar için nefsimizi kötülüklere karşı koruyacak bir zırh olan orucumuzun, devletimizi ve milletimizi de koruyan bir vasıta olmasını diliyor, Ramazan ayının tüm halkımıza hayırlar getirtmesini niyaz ediyorum."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler