Milletvekili Şahin, Rektör Savaşa fena yüklendi

Milletvekili Şahin, Rektör Savaş'a fena yüklendi

Cumartesi günü iki milletvekili tarafından düzenlenen basın toplantısında İdris Şahin, Karatekin Üniversitesi Rektörü Savaş'la ilgili açıklamalarda bulundu.

AK Parti Çankırı Milletvekilleri İdris Şahin ve Hüseyin Filiz Cumartesi günü Çivitcioğlu Medresesinde bir basın toplantısı yaparak geride kalan 55 günlük sürenin değerlendirmesini yaptılar.

Çivitcioğlu Medresesinde yapılan toplantının ardından basın mensuplarından gelen soruları da yanıtlayan AK Parti Çankırı Milletvekili İdris Şahin, Karatekin Üniversitesi Rektörü Ali İbrahim Savaş ile AK Part  teşkilatı arasında yaşanan husumeti değerlendirdi.

Rektör Savaş’ın kendisine hayırlı olsun temennilerinde bulunmadığını belirten Şahin, “Sayın Rektörün öncelikle üzerine düşen insani görevi yapması gerekmektedir. Hadi düne kadar AK Parti milletvekili adayı olduğum için üniversitenin siyasete karışmaması sebebiyle bize sıcak bakmıyordu, şu an ben AK Partinin değil, tüm Çankırı’nın milletvekiliyim. Siyasete ve siyasi partilere yakınlık göstermediğini söyleyen Sayın Rektör Saadet Partisi’ne kadar tüm partileri ziyaret etmekten çekinmiyor. Ben şu an tüm Çankırı’nın milletvekiliyim ve beni görmezden gelemez, yok sayamaz” dedi.

Karatekin Üniversitesi ile bir problemi olmadığına da yer veren Şahin, “Bu üniversiteyi buraya ben kurdum, Çankırı kurdu. Çankırı’yı sadece ekonomik alanda değil, tüm alanlarda geliştireceğine inanıyorduk. Yani insan kendisinin kurulmasını istediği, kendi kurduğu bir kurumla çatışma içerisinde olabilir mi?” dedi.

Karatekin Üniversitesi’nin yeterli ölçüde gelişemediğini de kaydeden Şahin, “Şu an üniversitenin iyi gitmediğini düşünüyorum. 4 tane adamla bu iş yürümez. Şehir dışında üniversite olarak çok geliştiğimizi hatta uçuşa geçtiğimizi söylüyoruz, ama gerçekler öyle değil. Bırakın uçmayı şu an yürüyemiyoruz bile” dedi.

Ayrıca Şahin, üniversitede çalışan personelin çoğunluğunun Çankırılı olmadığına da dikkat çekti.

(Kaynak: Karatekin gazetesi)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
66 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler