Milletvekili Şahin'den müjdeler

Milletvekili Şahin'den müjdeler

Günün erken saatlerinden itibaren bölgede incelemelerde bulunan milletvekili Av. İdris Şahin'e Karayolları 15. Bölge Müdürü de eşlik etti.

AK Parti Çankırı milletvekili Av. İdris Şahin bugün sabah saatlerinden itibaren başladığı Taşyaka ziyaretlerini tamamlayarak Merkez'e döndü. Milletvekili Şahin'in gezisinin bir bölümüne Karayolları 15. Bölge Müdürü Sami Uyar ve AK Parti İl Başkanı Salim Çivitcioğlu da eşlik etti.

Şahin'in sabah saatlerinde ilk görüşmesini Çankırı giriş çıkışlarında görev yapan trafik şube polisleriyle gerçekleştirdi. Şahin trafik şubede çalışan polis memurlarının sorunlarını dinledi. Daha sonra Akçavakıf köyüne geçen milletvekili Şahin, burada muhtar Selahattin Eliuz'la görüşerek yapılacak altgeçitle ilgili bilgilendirmede bulundu ve kendisine iletilen talepleri aldı. Şahin "Geçen yıl Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'ın bölgemize yaptığı ziyaretinde Akçavakıf'a altgeçit yapımı için karar verilmişti. Bugüne kadar yapılması düşünülen proje ile ilgili koddan dolayı sıkıntı vardı. Fakat geçen hafta yaşanan gelişme doğrultusunda altgeçit yerinin tespiti yapıldı. Sorunu ortadan kaldırdık. En kısa zamanda altgeçit ihalesi yapılarak inşaat çalışmaları başlayacak" dedi.

akcavakifkoyu-milletvekiliidrissahin-cankiri-sozcu-resim-07.jpg

İNCELEME GEZİSİNDEN NOTLAR...
Milletvekili Şahin Akçavakıf'tan ayrıldıktan sonraki durağı Ilgaz oldu. Burada Ilgaz Belediye Başkanı Arif Çayır, Ilgaz Kaymakamı Yusuf Özdemir, Karayolları 15. Bölge Müdürü Sami Uyar ve partililerle birlikte olan Şahin "Yerkuyu'da 2 tane üst geçit var. Bunların yan bağlantıları gerçekleştirilecek. Yuvasaray altgeçidinin yan bağlantılarını bitiriyoruz. Burada büyük sıkıntılar vardı. Bu sıkıntılar ortadan kalktı. Karayolları Bölge Müdürümüz ile mutabık kaldık ve yan bağlantı yolları ile ilgili ihale önümüzdeki günlerde yapılacak" dedi. 

Şahin daha sonra Sarımsak ve Ilısılık köylülerinin talepleri doğrultusunda İndağı'ndan inerken, mezarlığın karşısında İnköyü kavşağına yan bağlantı yolu yapılacağını ve bölge insanının yaşadığı sıkıntının ortadan kalkacağını bildirdi. 

akp-idrissahin-ilgaz-cankiri-sozcu-resim-07.jpg

ILGAZ KÜÇÜK SANAYİ SİTESİ YAN BAĞLANTI YOLU
Şahin sözlerini "Ilgaz Sanayiye girişi yapılacak yan bağlantı yolu için hazine parseli bulundu. Bu parsel üzerinden Küçük Sanayi sitesine yan bağlantı yolunu Karayolları yapacak. Sıcak asfalt olarak tamamlanacak. Kadastro Müdürümüz büyük efor göstererek çalışmasını tamamladı. Yarın, Karayolları Bölge Müdürlüğü yerin hazineden tahsisi konusunda gereken çalışmayı yapacak ve yan bağlantı yolları için start verilmiş olacak" dedi.

"KURŞUNLU ALTGEÇİDİNE KAVUŞACAK"
AK Parti Çankırı milletvekili Av. İdris Şahin'in Kurşunlu ziyaretine Belediye Başkanı Dt. Şakir Kaymak ve İl Genel Meclisi Başkanı Ruhi Şeker de eşlik etti. Şahin "Geçen dönemin belediye başkanının yer gösterme konusunda göstermiş olduğu tutuculuk nedeniyle sürüncemede kalan ve ilçeye giriş-çıkışlarda önemli bir ihtiyaç olan altgeçit projesinin hayat bulması yönünde Belediye Başkanımız Şakir Kaymak ile birlikte yer arayışımız sonuçlandı. Halen belediyenin hızar atölyelerinin bulunduğu bölgeye altgeçit ve yan yolların yapımı hızlı bir şekilde gerçekleşecek ve inşaat bayram sonrası başlayacak. Kurşunlulu hemşehrilerimize bu müjdeyi de vermiş olayım" dedi. 

BUDAKPINAR KAVŞAĞI
Şahin Kurşunlu'dan ayrılarak Budakpınar köyüne geçti. Şahin burada "Bozkış ve Budakpınarlılar birlikte kullandıkları yol vardı. Geçen yıl söz vermiştim. Altgeçit çalışması bitmiş. Yan bağlantı yollarıyla ilgili sorun vardı. Budakpınarlılar'ın talepleri vardı, mevcut taleplerinden vazgeçtiler. Yeni bir yol istiyorlar. Yaklaşık 1-1.5 km'lik bağlantı yolunu köylüyle birlikte referandum yaptık. Köylü oybirliğiyle mevcut yollarına bağlantı yollarının sıcak asfaltla birlikte yapılmasını istedi. Biz de onların kararı doğrultusunda bu işi yapacağız. İnşaallah bayrama yetişecek." dedi.

Milletvekili Şahin, "Bütün bu çalışmaların yanında Çerkeş - Şabanözü yol güzergah belirlemesi gerekiyordu. Bu güzergahı da tespit ettik. Bununla birlikte Eldivan yolu üzerinde Yanlar bölgesinde sürdürülen yol çalışmaları önümüzdeki hafta tamamlanacak. Ve insanımızın yıllardır süren çilesi sonlanmış olacak. Yine Ankara'dan Çankırı'ya gelişte 2 hemzemin geçidinden geçilerek şehre giriliyordu. Yaptığımız çalışmalar neticesinde Çankırı'ya girişte 2 hemzemin geçidi kullanmadan alternatif yol hizmete girmiş olacak. Daha ileriye gittiğimizde Germece'den başlayarak Akören yol ayrımına kadar iki taraflı sıcak karışımlı çalışma önümüzdeki günlerde tamamlanacak. Halen Akören'e kadar tamamlanmış durumda. Diğer tarafta gerekli alt malzeme serilmiş. Sıkışma ve sıcak karışım atılarak yol bayrama kadar tamamlanacak" müjdesini verdi.

Şahin sözlerini "Karaşıh'a (eski Konak köyü( bir kavşak yapılacak. Bununla birlikte İnandık, Küçükhacıbey - Akbulut yol ayrımına iki kavşak yapılacak. Büyükhacıbey köyünün ihtiyacı olan kavşak da projelendirildi. Devamında Organize sanayiine bir kavşak ve akabinde Karamusa, Hısarcık, Hisarcıkkayı ve Tüney bölgesine de bir kavşak yapılarak 15. bölge sınırları içerisindeki yol güzergahımız tamamlanmış olacak" dedi. 

DEVLET HASTANESİ ÖNÜ
Milletvekili Şahin'e "Geride bıraktığımız hafta içinde Çankırı Devlet Hastanesi kavşağında bir kaza olmuştu. Vatandaşın kavşak talebi ile ilgili bir çalışma var mı?" şeklindeki sorumuza milletvekili Şahin "Hastane kavşağı ile ilgili yaptığımız bir çalışma var. Bugüne kadar kamulaştırma işinde sıkıntılar yaşanmıştı. Son verilen karara göre dere yatağının doldurularak iki aşamalı bir kavşakla sorunu çözme yönünde oldukça mesafe katedildi. Karayolları bölge müdürlüğümüz kavşak projesini tamamlayarak hayata geçirmek için gayret göstereceğiz" diyerek sözlerini tamamladı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
9 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler