Milletvekili'nden muhtara 'jandarma' tehdidi!

Milletvekili'nden muhtara 'jandarma' tehdidi!

AK Parti Çankırı milletvekili Hüseyin Filiz hakkında flaş iddia.

Çankırı- Çerkeş'e bağlı Bedil Köyü muhtarı Bekir Erdoğdu'nun AK Parti Çankırı milletvekili Hüseyin Filiz hakkındaki flaş iddiası gündemi bir hayli sarsacağa benziyor. 

Bedil köyü muhtarı Erdoğdu'nun, Sözcü18 Genel Yayın Yönetmeni Vedat Beki'ye yaptığı açıklamaya göre Milletvekili Hüseyin Filiz, tavuk çiftliği yapılacak 120 ada 96 parselde (Bedil önü mevkii) ekili arazinin Alper K. adına 'çiftçilik belgesi' alınabilmesi amacıyla köy muhtarı olarak imzalaması için kendisini aradığını ve siyasi baskı yaptığını belirtti.

Bedil köyü muhtarı Bekir Erdoğdu şunları söyledi: "Sayın milletvekili beni telefonla arayarak biraz sonra kendisini Alper K. adında birisinin ziyaret edeceğini ve kendisine 120 ada 96 parseldeki ekili alanın onun adına ekili olduğunu belirtir belgeyi imzalamamı söyledi. Ben böylesi bir belgeyi imzalayamayacağımı, vereceğim imza ile arazi üzerine yapılması düşünülen projeye kapı açacağımı belirttim. Sayın vekil sözlerinin arasına 'Beni günaha koyma' demeyi de ihmal etmedi. Daha da ileriye giderek 'Jandarmayı arayacağım. Gerekirse bütün köylüyü jandarmaya çektireceğim. Sizleri karakolda yatıracağım' tehdidinde bulundu. Daha sonra Çerkeş Kaymakamımız beni makamına çağırdı. Oraya gittiğimde kendisine çiftçilik belgesi verilmesi istenilen şahıs da oradaydı. Sayın Kaymakam da 'Ben senin amirinim. Bu belgeyi imzala' diyerek beni ikna etmeye çalıştı. Ben de kendisine 'Ben de Bedil köyü muhtarıyım. Bu belgeyi imzalamıyorum' dedim ve makamdan ayrıldım. Yaşanan olaylar düşündürücü. Önümüzdeki süreçte neler olabilecek kestirmek mümkün değil."

AK Parti Çankırı milletvekili Hüseyin Filiz'in iddialarla ilgili nasıl bir açıklama yapacağı merakla bekleniyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
40 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler