Milli güreşçiye büyük şok!

Milli güreşçiye büyük şok!

Gezi Parkı yorumları başına bela oldu.

Gezi Parkı olayları sırasında attığı tweetler tepki çeken Milli güreşci Rıza Kayaalp, Uluslararası Güreş Federasyonu'ndan (FILA) ceza aldı. Cezanın nedeninin 'ırkçılık' olduğu iddia ediliyor. Güreş Federasyonu Başkanı Hamza Yerlikaya ise iddiaları kabul etmezken, "Bir sporcu ırkçılık yaparsa onun önüne ilk önce biz dikiliriz" dedi.
 
Olimpiyat üçüncüsü milli güreşci Rıza Kayaalp, Gezi Parkı olayları sırasında Twitter hesabı üzerinden attığı mesajlarla tepki toplamıştı. Kayaalp'in, "Meydanı Ermenilere bıraktınız, Allah belanızı versin eylemci çapulcular", "Milli takımda oynamak istemeyen bir vatan haini" (Mehmet Okur) ve "Orada polis olmayı çok isterdim" mesajları sosyal medyada yoğun eleştirilere sebep olmuştu. Milli sporcu ise bu tepkiler üzerine tüm mesajlarını profilinden silmişti.
 
Uluslararası Güreş Federasyonu (FILA) ise geçtiğimiz günlerde yayınladığı disiplin suçları listesinde milli güreşci Rıza Kayaalp'e 6 aylık ceza verdi. İddialara göre FILA cezayı, kendisine iletilen şikayetler üzerine "ırkçılık" sebebiyle verdi. Ancak FILA'nın listesinde ceza ile ilgili ayrıntılı bir açıklama yer almıyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler