Millilere dev prim!

Millilere dev prim!

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan

milli takım sporcularına kişi başı 1.5 milyon lira prim verileceğini açıkladı.

2010 Dünya Basketbol Şampiyonası yarı final maçında Sırbistan'ı yenerek finale çıkan (A) Milli Basketbol Takımı'na, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'dan ''dev'' prim müjdesi geldi. Erdoğan, milli takım sporcularına kişi başı 1.5 milyon lira prim verileceğini açıkladı.

TARİHİ YENİDEN YAZDIK
Sırbistan zaferi sonrası Gençlik ve Spor Genel Müdürü (GSGM) Yunus Akgül'ü telefonla arayan Başbakan Erdoğan, böyle bir gurur yaşattıkları için basketbolculara daha önce 1 milyon lira vermeyi düşündüğü prim miktarını, kişi başı 1.5 milyon liraya çıkarttığını söyledi.

Erdoğan, milli takımın final maçında ABD'yi yenmesi halinde ise bundan daha büyük bir sürprizi kendisinin duyuracağını ifade etti.

Yunus Akgül'ün yanında bulunan milli takımın kaptanı Hidayet Türkoğlu ile de görüşen Başbakan Erdoğan, Hidayet'in şahsında tüm takımı kutlayarak prim müjdesini paylaştı.

ERDOĞAN: ''TÜRKİYE'NİN ŞAMPİYON OLACAĞINA İNANIYORUM''
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'nin 2010 Dünya Basketbol Şampiyonu olacağına inandığını belirterek, ''Yeter ki final maçını da böyle yüreğimizle oynayalım'' dedi.

Erdoğan, Basketbol Federasyonu Başkanı Turgay Demirel, Gençlik ve Spor Genel Müdürü Yunus Akgül ve milli basketbolcu Hidayet Türkoğlu'nu telefonla arayarak, Sırbistan galibiyeti dolayısıyla kutladı.

Alınan bilgiye göre, Başbakan Erdoğan, Turgay Demirel, Yunus Akgül ve Hidayet Türkoğlu ile telefonla görüşerek, 2010 Dünya Basketbol Şampiyonası yarı final maçında Sırbistan karşısında alınan galibiyetten ötürü tebrik etti.

Başbakan Erdoğan, ''Türkiye'nin şampiyon olacağına inanıyorum. Yeter ki final maçını da böyle yüreğimizle oynayalım'' ifadesini kullandı.

GÜL, SIRBİSTAN DEVLET BAŞKANI TADİÇ İLE GÖRÜŞTÜ
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Sırbistan Devlet Başkanı Boris Tadiç ile bir araya geldi.

Atatürk Havalimanı Devlet Konukevi'ndeki görüşme öncesinde basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Cumhurbaşkanı Gül, Türkiye ile Sırbistan arasında oynanan 2010 Dünya Basketbol Şampiyonası yarı final maçının çok heyecanlı geçtiğini söyledi.

Gül, final maçını da izleyeceğini belirterek, ''Sırbistan dünyanın en güçlü takımlarından bir tanesi. Beş kez dünya şampiyonu oldu. Yarı finale biz ilk defa kaldık. Dolayısıyla Sırbistan çok güçlü bir takım. Biz de hiç değilse bir kez şampiyon olmak istiyoruz'' dedi.

Sırbistan Devlet Başkanı Tadiç de Türkiye'ye final maçında ''iyi şanslar'' dileyerek, yarı finalde gösterdiği başarıdan dolayı Türkiye'yi tebrik etti.

Tadiç, kendilerinin beş kez şampiyon olduklarını vurgulayarak, ''Basketbol tarihinizde belki de şimdi doğru zamandasınız şampiyon olmak için. Ama gelecek yıl biz mutlaka şampiyon olacağız'' dedi.

Cumhurbaşkanı Gül'ün, Sırbistan Devlet Başkanı Tadiç'in aynı zamanda basketbol oyuncusu olduğunu hatırlatması üzerine, Tadiç de bütün Sırbistan devlet adamlarının çok iyi basketbol oynadığını, geçmişlerinde basketbol oyunculuğu olduğunu söyledi.

Tadiç, bir kez daha Türkiye'yi kutladığını belirterek, Türkiye'nin mükemmel bir takıma sahip olduğunu ifade etti.

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun da katıldığı görüşme, daha sonra basına kapalı olarak gerçekleşti.

TBMM BAŞKANI ŞAHİN, MİLLİ TAKIMI KUTLADI
TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin, 2010 Dünya Basketbol Şampiyonası'nda finale kalan basketbol milli takımını kutladı.

Basketbol Federasyonu Başkanı Turgay Demirel'i telefonla arayan Şahin, tarihinde ilk kez finale kalan Türkiye Basketbol Milli Takımının oyuncuları başta olmak üzere tüm ekibi tebrik ettiğini belirtti.

Şahin, ABD karşısında final oynayacak milli takıma başarı diledi.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler