Milyon dolarlık hisseler bağış parası mı?

Milyon dolarlık hisseler bağış parası mı?

Tutuklanan Zahid Akman ile Zekeriya Karaman Ankara’daki ünlü Armada Alışveriş Merkezine ortak…

ANKARA-  Almanya’daki Deniz Feneri yolsuzluğunun Türkiye ayağında tutuklanan RTÜK eski Başkanı  Zahid Akman ile Kanal 7 yöneticisi  Zekeriya Karaman’ın Ankara’daki ünlü Armada alışveriş merkezine ortak olmaları da mercek altına alındı. 450 milyon dolar değer biçilen  Armada’ya yüzde 3.3 oranında ortak olan Akman ve Karaman’ın hissedarlık için ödediği paranın da Deniz Feneri bağış parası olduğu iddiası araştırılıyor.

Savcılık ifadesinde aylık 25 bin lira geliri olduğunu söyleyen Akman’ın,  Armada ortaklığından yılda 990 bin dolar gelir elde ettiği hesaplandı. Akman, Hayat Yapı Ticaret ve Yatırım Limited Şirketinde Karaman’la ortaklık kurdu ve bu iki isim de  Armada Alışveriş Merkezine ortak oldu.

Ankara Cumhuriyet savcılığı ‘’Suç örgütü kurma’’ iddiasıyla yürüttüğü soruşturmada örgütün 14 yıldır faaliyette olduğunu vurgulandı. Bu da 1997 yılına rastlıyor. Akman ve Karaman’ın ortak olduğu  Armada iş merkezi ise 1999’un Eylül ayında yapıldı ve 30 bin metrekare arazi üzerine kuruldu. Merkez 21 katlı ofis ve çarşı bloğundan oluşuyor.  Armada’da 160 mağaza bulunuyor ve yıllık kira geliri 30 milyon doları buluyor.

HİSSE ORANLARI
5 milyon 45 bin 249 adet hissesi bulunan merkezin 33 ortağı var. Bu ortaklardan biri de Hayat Yapı Ticaret… Hayat Yapı ise Turgut Akman ( Zahid Akman’ın kardeşi), Hamide Ceylan (Eski RP’li Hasan Hüseyin’in eşi) ve Mehmet Habib Karaman. (Kanal 7’nin Yönetim Kurulu Başkanı  Zekeriya Karaman’ın oğlu) tarafından kuruldu. Habib Karaman daha sonra hisselerini babası  Zekeriya Karaman’a bıraktı.  Turgut Akman da hisselerin yüzde 32.5’ni kardeşi  Zahid Akman’a devretti.

Akman RTÜK üyesi ve Başkanı olunca, şirketin her türlü resmi iş ve işlemlerini yürütmeye yetkisi de Turgut Akman’a verildi.  RTÜK Başkanı olması nedeniyle doğrudan ya da dolaylı hiçbir ticari faaliyetin içinde olmaması gereken  Zahid Akman’ın RTÜK’de kendi denetim alanına giren Kanal 7 ve  Zekeriya Karaman ile ortaklığı da  Armada sayesinde belirlendi.

kaynak: gazeteport.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler