Mimar-yazar Oktay Ekinci vefat etti

Mimar-yazar Oktay Ekinci vefat etti

Cumhuriyet gazetesi yazarlarından Ekinci, bugün öğle saatlerinde yaşama veda etti.

Cumhuriyet gazetesi yazarlarından mimar Oktay Ekinci vefat etti.
 
Ekinci, bugün öğle saatlerinde beyin kanaması nedeniyle bir süredir tedavi gördüğü Alman Hastanesi'nde verdiği yaşam mücadelesini kaybetti.
 
1952 yılında Balıkesir’de doğan Oktay Ekinci, Mimar Sinan Üniversitesi Yüksek Mimarlık Bölümü'nde yüksek öğrenim gördü. Mimarlar Odası'nın çeşitli kademelerinde yöneticilik görevlerinde bulunan Oktay Ekinci, ayrıca Mimar Sinan Üniversitesi Mimarlık Fakültesi’nde öğretim görevlisi olarak görev yaptı. Oktay Ekinci, Cumhuriyet Gazetesi'nde de köşe yazarlığı yapıyordu.
 
Mimar-yazar Oktay Ekinci'nin 'İnsan Hakları ve Çevre', 'Çevreciliğin ABC'si', 'Rant Demokrasisi Çöktü: Deprem Yazıları' ve 'Kars Kitabı' isimli kitapları dahil toplam 13 kitabı basıldı.
 
Ekinci, 1996 yılında Mimarlar Odası'nın "Kayaköyü Barış ve Dostluk Köyü" kampanyasındaki etkin çalışmaları nedeniyle "1996 Yılı Abdi İpekçi Barış ve Dostluk Ödülü" ile, 2001 yılında gerçekleştirdiği mimarlık mirasının önemi için kamuoyu bilincine katkısı nedeniyle de 2001 yılında ICCROM'un (Uluslararası Kültürel Varlıkların Restorasyonu ve Korunması Çalışmaları Merkezi) dünya basınından örnek gösterdiği yazarlarla birlikte "Onur Ödülü"nün de sahibiydi.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler