Mısırda protestolar kanlı bitti: 23 ölü!

Mısır'da protestolar kanlı bitti: 23 ölü!

Adeviye Meydanı'ndaki protestolar kanlı bitti. Meydandaki olaylarda ölü sayısı 23'e yükseldi.

Mısır güvenlik güçlerinin, darbe karşıtı protestoların yapıldığı Rabiatul Adeviyye meydanındaki göstericilere gerçek mermi kullanarak yaptığı müdahale sonucu ölü sayısı 23'e yaralı sayısı ise bin'e yükseldi.
 
Meydandaki sahra hastanesi yetkililerinden aldığı  bilgiye göre, Mısır güvenlik güçleri "Baltacılar" olarak bilenen suç örgütlerinin de desteğiyle Rabiatul Adeviyye meydanındaki darbe karşıtı göstericilere müdahale etti.
 
Kalabalığa gerçek mermilerle ateş açan güvenlik güçleri, darbe karşıtı yüz binlerce kişiyi gaz bombası kullanarak dağıtmak istedi.
 
Müdahale sonuncu ölü sayısı 23'e yaralı sayısı ise bin'e yükseldi. Hastane yetkilileri, yaralılardan 300'ünün polisin kullandığı gerçek mermiyle  başından ya da göğsünden vurulduğunu, çok sayıda ağır yaralı olması nedeniyle ölü sayısının artmasından endişe ettiklerini belirttiler.
 
Öte yandan Hürriyet ve Adalet Partisi'nin (HAP) "Hürriyet ve Adalet  Portali" isimli resmi internet sayfası bazı keskin nişancıların Rabiatul Adeviyye meydanı yakınındaki Ezher Üniversitesine bağlı Davet Fakültesi binasına çıkarak göstericilerin üzerine, hedef gözeterek gerçek mermiyle ateş ettiği iddia etti.
 
Sitenin haberinde, ayrıca polislerin Rabiatul Adeviyye meydanından Medinetu'n-Nasr Mahallesi'ndeki sigorta hastanesine getirilen onlarca yaralıyı gözaltına aldığı bildirildi.
 
Müslüman Kardeşler teşkilatı, Rabiatul Adeviyye Meydanı'ndaki sahra hastanesindeki yüzlerce ağır yaralı için yardım çağrısında bulundu.
 
Ulusal İttifak medya sözcüsü Dr. Ahmet Arif "Şehit sayısı 23'e ulaştı. Binden fazla yaralı arasında kadınlar ve çocuklar var. Yaralıların çoğu baş ve göğüs hizalarından mermi ile yaralandı" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler